App beschermd duizenden medewerkers in chemiesector

25/08/2022
|
369
chemische stoffen

Als jij in de chemie werkt, weet je wat het risico is van het werken met chemicaliën. Waarschijnlijk is het zelfs een groot deel geweest van je opleiding geweest. Als je dagelijks te maken krijg met chemicaliën is veiligheid prioriteit nummer 1. In dit tijdperk van digitalisering is er nu ook een app om ervoor te zorgen dat het werken met chemicaliën makkelijk er veiliger wordt. Hoe? Dat lees je allemaal in dit artikel.

Over de APP

De gevaarlijke stoffen app die PIKA heet, ondersteund honderden bedrijven in Nederland wiens medewerkers te maken krijgen met gevaarlijke stoffen. Gevaarlijke stoffen kunnen van alles zijn: smeersels, verf en lijm, maar ook aan zaken als schoonmaakmiddel en toiletblokjes. In de app kunnen mensen heel gemakkelijk informatie opvragen over bepaalde stoffen. Dat kan belangrijk zijn als er bijvoorbeeld een stof in je ogen hebt gekregen op je huid. Met de PIKA app kun je snel zien welke stof het precies is, hoe je ermee om moet gaan en hoe je in geval van calamiteiten moet handelen.

Lees ook:  De voordelen van camerabeveiliging

Wat zijn dan precies gevaarlijke stoffen?

Gevaarlijke stoffen zijn chemische stoffen en mengsels die een potentieel gevaar kunnen vormen voor uw personeel. Dit kan zowel gezondheidsrisico's als veiligheidskwesties omvatten.

Gezondheidsrisico's kunnen ontstaan door direct contact met de stof, bijvoorbeeld als het een bijtend bestanddeel is, maar kunnen ook later optreden. Sommige gezondheidsklachten treden pas op na langdurige blootstelling. Stoffen komen in vrijwel alle werksituaties voor, dus het is van groot belang dat uw organisatie over voldoende informatie en hulpmiddelen beschikt om er veilig mee te werken.

Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “tips voor een minimalistisch interieur"

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!