De 5 beste oefeningen voor je beenspieren

24/07/2023
|
161
legpress

Voor de een is het een hel, voor de ander is het de hemel: legday in de sportschool. Maar onderschat het niet: je benen trainen is super belangrijk om je algemene fitheid and beweeglijkheid te verbeteren. Daarnaast zijn goed gespierde benen een prachtig iets om te mogen aanschouwen! Ben je nog zoekende over hoe je die benen nou wilt trainen of heb je gewoon inspiratie nodig? Vrees niet, we hebben het voor je uitgezocht! Dit zijn de 5 beste oefeningen voor je beenspieren!

Squats, de koning van legday

Een van de meest iconische oefeningen voor je benen zal altijd squats blijven. Er is een complete misconceptie dat enkel vrouwen squats doen, het is namelijk net als melk: goed voor elk! Je traint hier zelfs meerdere spiergroepen mee. Denk aan je quadriceps, hamstrings, billen en je core. De ideale squat gaat als volgt: Zet je voeten plat op de grond ten breedte van je schouders, span je core aan en zak je heupen naar beneden alsof je in een denkbeeldige stoel gaat zitten. Het is essentieel om je borst en rug recht te houden, zo voorkom je blessures en gebruik je de juiste spieren. Blijf naar onder gaan tot je dijen parallel aan de grond staan, vanaf hier duw je weer terug naar je beginpositie vanuit je hielen. Wil je een succesvolle sporter worden? Hier lees je wat ze met elkaar gemeen hebben!

Lunge

Wanneer je je benen én specifiek je bilspieren wilt trainen, dan is een goede lunge wat je zoekt. Het voordeel is dat je, net zoals de squats, deze ook gewoon thuis kan doen! Lunges helpen heel veel met stabiliteit, balans en flexibiliteit. Hoe doe je zo’n lunge? Zet een stap vooruit met één been and verlaag je torso tot beide knieën in een hoek van 90 graden staan. Vervolgens maak je een tegengestelde beweging terug naar je beginpositie, en ga je verder op je andere been.

Lees ook:  De voordelen van camerabeveiliging

Deadliften, voor de echte powerhouses

Met deadlifts train je niet enkel alleen je benen, maar ook je onderrug en billen! Waar mensen zeggen dat squats alleen voor vrouwen zijn, zeggen ze dat deadlifts alleen voor mannen zijn. Ook hier geldt: dit is klinkklare onzin! Hierboven beschreven we hoe je een oefening moest doen, maar omdat bij deadlifts vorm héél belangrijk zijn, plaatsen we hieronder een video voor je om de oefening te bekijken! Wanneer je écht gains wilt, moet je eens kijken wat ostarine voor je kan doen!

De leg press, een persoonlijke favoriet

Ah de leg press, heerlijk hersendood je benen trainen! Deze machine pakt specifiek je quadriceps en hamstrings aan. De machine laat je veelal achterover liggen, dit kan even wennen zijn. Ga aan de machine zitten, gooi de gewichten aan de zijkant en duwen maar! De ene machine laat de stoel van een niet beweegbare plaat af bewegen, terwijl de andere leg press juist de plate bewegen.

Last but not least: calf raises

Even lekker je kuiten laten branden, heerlijk! Kuiten worden vaker niet getraind omdat het even kan duren voordat je hier resultaat ziet. Om je kuiten een mooi definieerde look te geven begin je met de gewichten in te stellen op je geprefereerde instelling, je hebt er minder nodig dan je denkt! Dit kan trouwens ook zonder machine. Vervolgens sta je op het verhoogde platform met je hielen van de rand afhangend en het apparaat op je schouders. Vervolgens ga je, zonder je voeten van de plek te bewegen, zo hoog mogelijk op je tenen staan. Rinse and repeat.

Wil je meer over sport lezen? Hier lees je hoe je een Diamond Painting van je sport kan maken!

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!