De voordelen van op jonge leeftijd beginnen met investeren

21/11/2022
|
324
ripple koers

Investeren is een uitstekende manier om vermogen op te bouwen en je financiële doelen te kunnen behalen. Toch is het voor veel jongeren zo, dat zij in hun twintig en dertiger jaren meer bezig zijn met het aflossen van schulden en het opbouwen van financiële onafhankelijkheid. Investeren in die leeftijd kan je echter al een flinke voorsprong geven op deze doelen. Jonge mensen hebben juist een aanzienlijk voordeel als het gaat om beleggen. Zij hebben namelijk het potentieel om aanzienlijk meer vermogen te laten groeien als je jong begint. In dit artikel gaan we het hebben over de voordelen van op jonge leeftijd beginnen met investeren.

Je leert belangrijke lessen op jonge leeftijd

Als je begint met beleggen is niemand een expert, ongeacht de leeftijd. Als je in jouw twintiger jaren begint dan heb je zeker meer ervaring tegen de tijd dat je vijftig bent, dan als je dan pas zou beginnen.

Daarnaast heb je vaak minder verantwoordelijkheid als je jong bent. Dat betekent dat je vaker de kans hebt om fouten te maken en terug te kaatsen, dan wanneer je ouder bent. Een kostbare fout als je 50 bent kan ernstige gevolgen hebben op je pensioen of andere doelen, zoals de opleiding van je kind. Als je nog jong bent heb je gewoon minder te verliezen. De les dat je dan leert zal niet weer gebeuren.

Lees ook:  Hulp nodig bij je financiële situatie?
ripple koers

Je hebt gewoon meer tijd als je jonger bent

Je hebt misschien niet zoveel geld, je hebt wel meer tijd. Door de winst te herinvesteren kan je jouw portfolio laten groeien, dit werd zelfs door Albert Einstein “het achtste wereldwonder” genoemd.

Een investering van €10.000 op 20 jarige leeftijd kan uitgroeien tot meer dan 70.000 tegen de tijd dat deze investeerder 60 jaar oud is (gebaseerd op 5% rente). Op 30 jarige leeftijd zou diezelfde investering van €10.000 op 60 jarige leeftijd €43.000 maken.

Hoe langer geld ingezet wordt, hoe meer vermogen het kan genereren.

Je kunt beter gebruik maken van technologie

Tegenwoordig kunnen robots ons ontzettend goed adviseren. Het bestaat pas sinds 2008, maar zal de wereld van investeren veranderen. Een robot kan de actuele Ripple koers constant in de gaten houden en je de beste momenten vertellen om te verkopen of kopen. 

Bij investeren komt veel huiswerk kijken, veel gebruikers van dit soort tools melden dat het de emotie uit het beleggen heeft gehaald, waardoor ze zich meer kunnen concentreren op hun gezin.

Lees ook 5 tips voor een budgetproof interieur

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!