De huizenprijzen in verschillende regio's van Nederland

15/06/2023
|
790
straatje met huizen

In Nederland zijn de huizenprijzen de laatste tijd enorm gestegen. Er zit wel verschil per regio in Nederland hoeveel je betaald voor een huis. Ga je binnenkort op huizenjacht? Dan is het aan te raden om deze blog verder te lezen, zodat je weet waarom huizenprijzen verschillen per regio en welke regio het duurste en goedkoopste is. In deze blog lees je huizenprijzen in verschillende regio’s van Nederland.

Waar hangt de huizenprijs vanaf?

De huizenprijzen verschillen per regio. Dit heeft namelijk te maken met de afstand van je woning tot aan de Randstad. Woon je verder af van de Randstad, dan zal je huis goedkoper zijn dan dat je binnen twee minuten bij de Randstad bent. Het heeft ook te maken met de populariteit van een gemeente en de mogelijkheden die een gemeente voor jou te bieden heeft. Er zijn dus dure en goedkope gemeentes. Voordat je een huis gaat kopen kun je je oriënteren in de gemeentes of ze je aanspreken en of ze behoren tot jouw budget gemeentes. Het is ook goed om meer inzicht te krijgen in potentiële gemeentes waar je in gaat wonen, zo krijg je een beter beeld van de omgeving en kun je je gevoel nagaan wat je erbij krijgt.

Regio Noord-Nederland

Noord-Nederland bestaat uit de provincies die in het Noorden van Nederland liggen. Onder andere Friesland, Groningen, maar ook Noord-Holland en Flevoland. Er zijn nog meerdere provincies geteld. In deze regio zijn de huizenprijzen niet extreem duur. Dit komt door de afstand met de Randstad. Ga je kijken naar Noord-Holland, dan zullen de prijzen hoger zijn dan in Groningen. In Groningen zitten onder andere goedkope gemeentes, dus hier zijn de huizenprijzen lager.

Lees ook:  Form follows function: zo pas je het toe in jouw huis

Woon je in Amsterdam en heb je wat bespaartips nodig? In deze blog staan 7 tips!

Regio Midden-Nederland

Midden-Nederland heeft een groot gedeelte van de Randstad. De hele provincie Zuid-Holland valt onder deze regio en enkele andere gemeenten van Utrecht, Flevoland, Gelderland en Noord-Brabant. Omdat deze regio het dichtste bij de Randstad is gevestigd, zijn hier de huizenprijzen het duurste. De duurste gemeente van Nederland is Bloemendaal. Hier betaal je een gemiddelde vraagprijs van 1.118.900 euro.

Regio Zuid-Nederland

Zuid-Nederland omvat de resterende provincies met gemeentes. Zoals Zeeland, Limburg, Gelderland en Noord-Brabant. Regio Zuid-Nederland is heeft een grote afstand van de Randstad, vooral in Zuid-Limburg. De goedkoopste huizen liggen in de gemeente Pekela en in de gemeente Kerkrade. Hier zijn de prijzen gemiddeld voor een huis 237.800 euro. Ben je geïnteresseerd om in Kerkrade te wonen? Dan raden wij je aan om contact op te nemen met een makelaar in Kerkrade.

Lees ook deze blogs "Huis erven? Dit moet je weten" en "Ontdek hoe je huishoudelijke apparaten op een juiste manier kan recyclen"

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!