Muizen in plafond van mijn huurwoning: wat te doen?

19/10/2023
|
216
Muizen in plafond van mijn huurwoning: wat te doen?

Muizen in het plafond van je huurwoning kunnen voor vervelende problemen zorgen. Ze maken lawaai, kunnen schade veroorzaken en zelfs ziektes met zich meebrengen. Het is hierbij belangrijk om snel en effectief actie te ondernemen. ‘’Muizen in plafond van mijn huurwoning: wat te doen?” Dat vertellen we je in deze blog.

Stel het probleem vast

Voordat je stappen gaat ondernemen om muizen te bestrijden, is het belangrijk om zeker te zijn van de muizen in het plafond. Let op geluiden als krabben en knagen, die vooral ’s nachts te horen zijn. Let ook op knaagschade aan kabels, isolatie of verpakkingen van voedsel. Er zijn verschillende manieren om muizen in je plafond aan te pakken. Bron: www.bestrijdzelfongedierte.nl/muizen-in-plafond-huurwoning/

Informeer de verhuurder

Als je er eenmaal zeker van bent dat je met muizen te maken hebt in het plafond, is contact opnemen met je verhuurder het eerste wat je doet. Zij hebben de verantwoording voor het onderhoud en ongediertebestrijding in de woning. Leg de situatie uit en vraag om een professionele ongediertebestrijder te raadplegen.

Voorkom toegangspunten

Er zijn een aantal bestrijdingsmogelijkheden die je zelf kunt toepassen voor de ongediertebestrijder langs komt. Je kunt namelijk proberen mogelijke toegangspunten voor muizen te herkennen en dicht te maken. Muizen kunnen door de kleinste openingen kruipen. Controleer dus grondig de gaten rond leidingen, deuren en ventilatieopeningen. Geschikt materiaal als staalwol kan gebruikt worden om de openingen te dichten.

Lees ook:  Feesten als een vorm van stressverlichting?

Houd voedsel veilig

Muizen worden gelokt door voedsel. Zorg er daarom voor dat al het voedsel in huis in dichte bakken wordt bewaard, om muizen weg te houden. Maak ook regelmatig grondig schoon en verwijder voedselresten. Deze voedselresten kunnen muizen namelijk aantrekken.

Ongediertebestrijding

Laat de professional zijn werk doen. Professionele ongediertebestrijders zullen de beste methoden gebruiken om de muizenplaag in je plafond aan te pakken. Volg alle gegeven instructies op om te terugkeer van de muizen te voorkomen.

Voorkom terugkeer

Nadat de ongediertebestrijding zijn werk heeft gedaan, is het belangrijk om maatregelen te nemen om terugkeer te voorkomen. Blijf alert op geluiden en mogelijke toegangspunten voor de muizen. Blijf ook je huis regelmatig schoon maken. Overweeg ook om controles om bepaalde tijd uit te voeren, om hierbij tekenen van muizen op te merken.

Effectieve methoden om muizen zelf weg te jagen

Een van de meest gebruikte methoden is het gebruik van muizenvallen. Hier zijn er verschillende van beschikbaar. Zo bestaat de klassieke snap-trap, de elektronische en levende val. De laatste optie is het meest menselijk, omdat de val de muis vangt zonder hem te doden. Hierdoor kun je hem later buiten vrijlaten.

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!