Woningruil

06/05/2024
|
85
sleutel

We leven helaas in een tijd waarin op vakantie gaan steeds maar duurder wordt. Wil je even een weekje lekker naar Spanje? Dan ben je veel meer geld kwijt dan een aantal jaren terug. Met een huizenruil kun je heel veel kosten besparen. Het wordt steeds populairder in Nederland. Wil je meer over weten over een woningruil? Lees hier meer over in deze blog.

woningruil

Steeds populairder

In Nederland wordt de woningruil steeds populairder. Bij een huizenruil verblijf je niet in een vakantiewoning, maar in iemand anders zijn huis. In de coronatijd konden steeds meer mensen ook moeilijker op vakantie. Hierdoor ontstond een stijging in interesse in het ruilen van de woning. Mensen konden moeilijker op vakantie, dus ze bleven voornamelijk in hun eigen land. Mensen gingen op zoek naar alternatieven. De doelgroep varieert van jonge, startende gezinnen tot gepensioneerden. Opvallend is dat jonge mensen ruilen met jonge mensen ruilen en ouderen ook met ouderen. Zij hebben ook vaak dezelfde interesses en kunnen elkaar helpen met nieuwe restaurants. Voor een woningruil hoef je niet per se op hetzelfde moment in elkaars huis te zitten.

Mag je zomaar van huis ruilen?

Je mag van huis ruilen als je toestemming hebt van de eigenaar van je huis. Als je in een huurhuis woont, moet je altijd de huurbaas om toestemming vragen en als je in een woningcorporatie woont, de sociale huurbaas. Ook al krijg je toestemming van de huurbaas, je bent nog steeds niet verzekerd. De verzekeraar ziet dit als onderverhuur. Als je een koophuis hebt, dan zul je de voorwaarden van de hypotheek moeten lezen. Het komt namelijk ook vaak voor dat je een koophuis niet verhuren als je hypotheek nog niet is afgelost.

woning met uitzicht

Wat als er schade optreedt?

Je gaat een woningruil doen. Erg leuk, maar wat als er schade optreedt? Er kan altijd een ongeluk je gebeuren. Maak je bijvoorbeeld een vlek in de gordijnen of knoei je op de vloer van het huis van iemand anders? Je kunt je hiervoor verzekeren met de aansprakelijkheidsverzekering. Dit kan ook als je in het buitenland bent. Ben je op zoek naar raambekleding die makkelijk schoon te houden is? Kijk eens bij Condor Wonen voor de grootste collectie raambekleding.

Lees ook:  Zelfvoorzienend leven steeds populairder

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat er iets in jouw huis kapot gaat. Je spullen zijn verzekerd met de inboedelverzekering. Daar zitten wel een aantal voorwaarden. Je moet ten eerste een schriftelijke huurovereenkomst hebben. Ook mag je woning niet meer dan 300 dagen in het jaar verhuren. Dus ook geen huizen ruil wat dat valt onder verhuren

De voordelen van een woningruil

Huizenruilen bieden veel voordelen. Je bespaart bijvoorbeeld heel veel geld. Het enige wat je betaald is deelname aan het huizenruilplatvorm, maar dan ben je alsnog nog goedkoper uit dan dat je een aantal avonden in een hotel verblijft. Ook is het handig als je een gezin hebt. Dan scheelt het nog meer in de kosten. Natuurlijk moet je dan wel kijken bij het ruilen dat je dan een woning kiest met genoeg plek met slaapkamers. Een ander voordeel is dat je meteen het huisje in kunt en niet zoals bij hotel eerst moet wachten voordat je er in kunt. Ook heb je een huis alles er op en er aan. Je hebt een woonkamer, slaapkamer, badkamer, etc. Ook kun je er van uit gaan dat je huis goed beveiligd. Omdat iemand op je huis pas, is het aantrekkelijker voor inbrekers.

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Nederlanders worden steeds duurzamer

25/04/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!