Hoe ga je om met burn-out klachten?

19/05/2023
|
165
burn-out klachten

Als je last hebt gehad van een burn-out kun je nog steeds klachten ervaren. Het is belangrijk om jezelf tijd te gunnen om te kunnen herstellen van een burn-out, want dat is niet niks! In deze blog lees je hoe je om kunt gaan met burn-out klachten. Mocht je met deze tips nog steeds geen verandering zien van je klachten, dan raden wij je aan om professionele hulp te zoeken.

Klachten en symptomen van een burn-out

Een burn-out kan zich in verschillende fysieke, mentale en emotionele symptomen uiten. Het is daarom belangrijk om de klachten en symptomen van een burn-out te herkennen en de signalen serieus te nemen. Een burn-out kan zich uiten in slaapproblemen, verminderde motivatie, prikkelbaarheid, chronische vermoeidheid en gevoelens van cynisme en distantie.

Acceptatie en erkenning

Als er bij jou een burn-out is vastgesteld is kun je het beste de situatie accepteren en erkennen. Het heeft geen zin om er tegenin te gaan, want dit kost je alleen maar meer moeite. Het is normaal om als eerste reactie gefrustreerd te zijn of teleurgesteld te zijn. Probeer deze gedachtes om te zetten in dat je je situatie accepteert, erkend en dat je jezelf de tijd gunt om te herstellen.

Neem je rust

Om te kunnen herstellen van een burn-out is het nemen van je rust essentieel. Probeer om de rustmomenten in je dag in te plannen en bewust bezig te zijn met ontspannen en rusten. Ga activiteiten doen waar jij rust van krijgt, zoals wandelen door de natuur, het lezen van een goed boek of naar klassieke muziek luisteren. Wij raden het ook zeker aan om door je dag heen te proberen om dutjes te doen of om te slapen, omdat slaapproblemen ook een klacht is van een burn-out.

Lees ook:  Feiten en fabels over alcohol

Stel je grenzen en prioriteiten

Ben jij iemand die niet vaak ‘nee’ zegt en het liefste iedereen wilt helpen en overal ‘ja’ op wilt zeggen? Dan is het tijd om je grenzen en prioriteiten te stellen zodat je vaker ‘nee’ kunt zeggen. Zeker als je veel last hebt van stress is het goed om je eigen grenzen te weten. Hier lees je tips om met stress om te gaan. Ga voor jezelf na wat jij belangrijk vindt en waar bij jou de grens ligt. Het vragen van hulp kan je hier ook bij helpen als je het gevoel hebt dat je alles alleen moet doen.

Meer blogs lezen? Lees dan ook "Waarom iedereen wat zou kunnen leren van de vechtsport cultuur" of "Wanneer hangt men de vlag uit?" en "5 romantische filmklassiekers"

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!