5 romantische filmklassiekers

25/05/2023
|
151
romantiek

Een film avondje op de bank is altijd een goed idee. Is romantiek jouw favoriete genre? Dan hebben wij voor jou 5 romantische filmklassiekers die je gezien moet hebben. Ga helemaal mee in het liefdesverhaal van de hoofdrolspelers en zwijmel weg met je partner. Zo krijgen jullie ook nog eens een romantisch sfeertje. Vergeet niet om poppers te bestellen voor jullie romantische film avond. Lees verder welke romantische films je moet kijken!  

The Notebook

The Notebook begint met een oude man, genaamd Noah, die uit zijn dagboek begint voor te lezen aan een vrouw in het verpleeghuis, genaamd Allie. Het verhaal in zijn dagboek gaat over de ontmoeting met zijn grote liefde. Beide zijn ze anders opgevoed want Noah kwam uit een arm gezin en zijn geliefde in een rijk gezin. Ze ontmoeten elkaar op een kermis en al snel worden ze hopeloos verliefd op elkaar. De ouders van zijn geliefde vinden de relatie niks en door de druk die het verliefde koppel ervaart, houdt de relatie geen stand. Ze blijven van elkaar houden, maar verliezen elkaar jaren uit het oog. Vinden ze elkaar nog eens terug?

Grease

Grease is een bekende romantische film door de liedjes die erin voorkomen en de stoere bikerjacks. Het verhaal gaat over de tieners Danny en Sandy. Ze ontmoeten elkaar tijdens de zomervakantie en krijgen al snel een relatie. Sandy besluit om over te spannen naar de school waar Danny ook zit, zodat ze elkaar meer kunnen zien. Alleen komt Sandy er dan achter dat Danny niet de lieve jongen is die hij de hele zomer is geweest. Om erachter te komen of deze relatie nog in stand blijft raden wij je aan om deze film te kijken. Het is niet erg als je tussendoor meezingt met de leuke liedjes van de film.

Notting Hill

Notting Hill is een vrolijke romantische komedie die zich afspeelt in Notting Hill. William is gescheiden en eigenaar van een reisboekenwinkel in Notting Hill. Hij leidt een eenzaam leven met zijn huisgenoot Spyke. Op een dag komt de wereldberoemde filmster Anna Scott in zijn winkel binnen gewandeld. Maar er is een winkeldief in zijn winkel die hij eruit probeert te zetten en hier schrikt Anna van. Hij geeft Anna wat te drinken, maar morst over haar kleding. Anna gaat met William mee naar zijn huis om haar kleren schoon te maken en even later gaat Anna weer door met haar winkeltocht. Even later belt Anna naar William of hij naar een nieuwe wilt gaan met haar. Wat zou zijn antwoord hierop zijn?

Lees ook:  Huisdier kopen? Hier moet je rekening mee houden

Dear John

Dear John is een romantische film waar je waarschijnlijk een traantje gaat laten. Een jonge soldaat komt terug van de oorlog en heeft voor een korte periode verlof tot dat hij weer wordt uitgezonden. Hij ontmoet de vrouw van zijn dromen tijdens zijn verlof, een studente genaamd Savannah. Ze hebben een liefdevolle tijd samen tot dat John weer terug moet worden uitgezonden. Hij vraagt aan Savannah om met hem te trouwen als hij terugkomt. De lange afstand tussen de twee geliefden zorgt voor meer problemen dan ze hadden gedacht.

Love Actually

Love Actually is een heerlijke romantische komedie. Je krijgt meerdere liefdeslevens te zien in de aanloop naar kerst. De premier van London wordt verliefd op het meisje dat hem thee brengt, terwijl de zus van de premier huwelijksproblemen heeft. Een vader en stiefzoon zijn het verlies van de moeder aan het verwerken, maar de stiefzoon is helemaal verliefd op een klasgenote. In deze film krijg je helemaal het gevoel van liefde doordat je meerdere liefdeslevens te zien krijgt. Daarnaast wordt er ook gelachen in de film, want liefde is nou eenmaal niet altijd voorspelbaar.

Vond je deze blog leuk om te lezen? Lees dan ook De voordelen van op jonge leeftijd beginnen met investeren en Huis erven? Dit moet je weten

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!