Dit moet je weten over een faalangst rijexamen

12/12/2022
|
183
rijlessen eindhoven

Word je al nerveus als je aan je rijexamen denkt? Voor mensen die extreem nerveus worden tijdens examens is er een speciaal faalangst rijexamen ontwikkeld. Het faalangst rijexamen is zo ontworpen dat kandidaten zich op hun gemak voelen en net zo veel kans van slagen hebben als iedereen. Hoe ziet een faalangst rijexamen er precies uit? Dit moet je weten!

Met of zonder rijinstructeur faalangst rijexamen

Je hebt de keuze om met of zonder rijinstructeur te rijden. Het kan fijn zijn om extra ogen te hebben en een persoon waar jij je op je gemak bij voelt. Sommige mensen worden echter nog nerveuzer van meer mensen in de auto, die kunnen dan kiezen om het examen enkel met de examinator af te leggen.

Hoe lang duurt een faalangst rijexamen?

In totaal heb je voor het faalangstrijexamen één uur en twintig minuten de tijd. Vijfendertig minuten zijn hiervan voor de examenrit. De overige tijd kun je besteden tijdens de time-out.

rijlessen eindhoven

Lees ook Steeds minder Maastrichtse jongeren verkiezen geen rijbewijs

Time-out

Tijdens een faalangst rijexamen krijg je de mogelijkheid om één time-out te nemen. Deze time-out kun je gebruiken om even tot rust te komen.

Lees ook:  Zo maak je een leuke schoolfoto

Zelfde eisen als gewone rijexamen

Uiteraard is er geen uitzondering tijdens het faalangstexamen op de kennis en kunde die je kunt laten zien. Zo moet je nog altijd goed kijken, de verkeersregels kennen en bijzondere verrichtingen vertonen.

Als je klaar bent voor het examen zal dat blijken tijdens je rijlessen in Eindhoven. Je rijlesinstructeur zal dit op tijd aangeven. Je kunt dan beslissen of je een faalangstrijexamen wilt aanvragen. Als je tijdens de tussentijdse toets hebt gemerkt dat je erg nerveus was en je afvraagt of dit invloed zal hebben op je examen, is het verstandig om te kiezen voor een faalangstrijexamen.

 Dankzij het faalangstrijexamen krijg je hierdoor namelijk dezelfde kansen als iemand dat niet erg nerveus wordt. De examinator houdt dan extra rekening met je zenuwen en zal door zenuwachtige foutjes heen kijken. Je krijgt de kans om je te herpakken en je kunsten achter het stuur te vertonen.

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!