Dit zijn de regels rondom het roken van een (e)-sigaret in het buitenland

14/09/2022
|
201

Vanaf 2030 wilt de EU een volledig verbod op tabak houdende artikelen. Onder het woord "Tabaksvrije Generatie", streven zij ernaar om deze regels binnen de gehele Europese Unie in te laten gaan. Al jaren is er veel gedoe rondom het roken van sigaretten en e-sigaretten in Nederland en dan vooral in publieke locaties , zoals horeca en scholen. Hoe zit dat eigenlijk met roken in het buitenland zoals: België en Duitsland? En hoe zit het met landen die verder weg liggen zoals: Nieuw Zeeland, Verenigde Staten en China. Wij zijn voor jou op onderzoek gegaan en zochten dit voor je uit.

Hoe zit het met roken in België?

België heeft op het gebied van roken ongeveer dezelfde regels als in Nederland. Ook in België mag er niet in horeca of andere openbare gelegenheden gerookt worden. Verkoop en bezit van tabak houdende producten is ook hier nog legaal. Op het gebied van e-sigaretten is België iets milder dan Nederland. Vanaf 2023 wilt Nederland namelijk een volledig verbod op e-sigaretten. In België is zo'n verbod nog niet in werking gezet en mag er alleen in gesloten openbare ruimte niet gerookt worden

Wat zijn de regels qua roken in Duitsland?

Net zoals België , komen de regels qua roken in Duitsland overeen met die van Nederland. Er mag niet in gesloten openbare ruimtes gerookt worden. Onder andere horeca gelegenheden, scholen en treinstations vallen hieronder. In 2016 was er een tijdelijk verbod van e-sigaretten in Duitsland. Sterker nog, alles wat met e-sigaretten te maken heeft was verboden, dus ook onderdelen als q16 coils of e-liquid waren verboden. Tegenwoordig is dit verbod weer ingetrokken en gelden voor e-sigaretten dezelfde regels als tabakswaren.

Rookregels voor landen buiten Europa

De rest van de landen in Europa hebben ongeveer de dezelfde regels voor roken in het buitenland. Ook op het gebied van e-sigaretten komt dit grotendeels overeen. Hoe zit het met roken buiten Europa? Zijn daar grote verschillen in?

Lees ook:  Zonder makelaar een huis kopen, hier moet je op letten

Verenigde staten en Nieuw-Zeeland hebben ongeveer dezelfde regels

Zowel Verenigde Staten als Nieuw-Zeeland staan roken toe. In Nieuw- Zeeland heeft de overheid de pakjes sigaretten wel extra duur gemaakt , om daarmee te bevolking te demotiveren om te roken. Gemiddeld kost een pakje sigaretten 25 euro in Nieuw Zeeland. In de Verenigde Staten kost een pakje sigaretten 5 tot 12 dollar. De kosten hiervan zijn erg van de staat afhankelijk.

Hoe zit het met e-liquid en q16 coils ?

Zoals je al hebt kunnen lezen zijn zowel e-liquid als Q16 coils nog legaal in Europa. In zowel Nieuw Zeeland als Verenigde Staten zijn e-sigaretten en de bijbehorende accessoires nog steeds gedoogd. Ofwel, ze zijn toegestaan.

Rookverbod in China

Misschien zou je denken dat roken en e-liquids in China verboden zijn, maar niets is minder waar. In China geldt sinds 2017 een rookverbod in het openbaar. Er mag dus niet meer gerookt worden in de horeca, scholen of op het werk. Op het gebied van e-sigaretten heeft China meer verboden. In heel China is de verkoop van e-sigaretten en de accessoires ervan, verboden.

Met een gerust hart roken in het buitenland

Op dit moment geldt er slechts in een land een volledig rookverbod, namelijk het land Bhutan. In dit land mag er niet gerookt worden en is de verkoop van tabaksproducten illegaal. In alle andere landen in de wereld zijn er nog geen wetten die roken volledig verbieden. Kortom, je kunt naar ieder land met een gerust hart op vakantie gaan en genieten van je sigaret.

Meer blogs lezen? Lees dan: Feesten als een vorm van stressverlichting?

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!