Form follows function: zo pas je het toe in jouw huis

24/10/2022
|
304
form follows function

Ontwerper Louis Sullivan bedacht eind 19e eeuw de slogan ‘form follows function’. Dit wil eigenlijk zeggen dat de vorm van iets ondergeschikt is aan de functie ervan. Wellicht houd je van mooi design, maar in het vervolg is het ook belangrijk om écht te letten op de functie en wel om de volgende redenen.

Het ontwerpen van je huis

Het principe van form follows function begint al bij het ontwerpen van een huis door een architect in Eindhoven. Zit je in de zomer graag buiten? Dan vind je het vast fijn als je direct vanuit je keuken de tuin in kunt stappen, zonder een hele marathon te moeten afleggen door een gang of bergruimte.

Toepassen als je van minimalisme houdt

Wanneer je besluit rust te creëren in je huis, raden we je aan om de spullen die eigenlijk geen functie hebben, tot een minimum te beperken. Denk bijvoorbeeld aan vaasjes, potjes, schilderijen en andere decoratie. Daarna is het goed om naar de meubels te kijken. Gebruik je die ene stoel écht om in te zitten of heb je hem alleen gekocht omdat hij goed in het interieur past?

Lees ook:  8 tips voor de leukste thema feestjes

Bij weinig ruimte is form follows function een uitkomst

Wanneer je een kleine woning hebt, moet je zeker letten op het principe van form follows function. Het is namelijk de bedoeling dat je je focust op het optimaal benutten van de ruimte. Functionele items helpen hierbij. Ga bijvoorbeeld niet voor de mooiste boekenkast, maar de kast waar je veel in kwijt kunt zonder dat deze veel ruimte inneemt.

Je bent er langer blij mee

You will thank us later! Form follows function is essentieel als je op zoek gaat naar duurzame meubels. Ga je bijvoorbeeld op zoek naar nieuwe stoelen voor aan de keukentafel? Denk dan goed na. Een comfortabele stoel waarin je helemaal wegzakt, klinkt heel verleidelijk. Na een tijdje ga je je er namelijk aan storen. Ze zijn dan bijvoorbeeld niet geschikt om in te zitten tijdens een lang diner of wanneer je thuiswerkt. Juist dan wil je een stoel die ergonomisch goed in elkaar zit en is het eigenlijk minder belangrijk hoe deze er uit ziet.

Lees ook: Wat te doen bij waterschade in huis.

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!