Wat te doen bij waterschade in huis?

17/12/2022
|
205
Waterschade door lekkage

Er is geen enkele persoon die blij is met waterschade, maar toch gebeurt het regelmatig. Het is dan wel fijn om te weten wat je kunt en wat je mag doen van de verzekeraar. Op het moment dat je iets doet en je maakt het erger, is er een kans dat je het niet meer vergoed krijgt van de verzekeraar. In dit artikel ga ik je vertellen wat je moet doen bij waterschade in huis.

De hoofdkraan

Allereerst is het van belang om de watertoevoer door de hoofdkraan af te sluiten, zodat de schade beperkt wordt. Bij de meeste mensen zit de hoofdkraan in de kelder, in de meterput of in de meterkast. Draai aan de hendel zodat deze haaks op de waterleiding komt te staan.

De oorzaak

Wanneer de hoofdkraan is afgesloten, is het verstandig om op zoek te gaan naar de oorzaak van het probleem. Heb je de oorzaak gevonden? Neem dan contact op met de verzekeraar. Ga opzoek naar de oorzaak:

Controleer kitvoegen en -naden

Komt de lekkage uit de badkamer, maar ligt het probleem niet aan de leidingen? Kijk dan eens naar de kitvoegen en -naden van je douche en bad. Het kan best zijn dat het probleem daar ligt, omdat ze versleten zijn. Ook kun je kijken naar een waterkering van rubber. Deze laten namelijk geen water door waardoor de kans op waterschade in je badkamer kleiner wordt.

Lees ook:  Op zoek naar spanning in de slaapkamer? Hier vind je 5 tips

Controleer je watermeter

Op de watermeter staat een stand. Schrijf de stand op voordat je naar bed gaat en dus geen water meer verbruikt. Kijk de ochtend erna naar de stand. Is de stand van de meter nog steeds hetzelfde? Dan is de kans groot dat er een lek in de afvoer zit. Is de stand wel veranderd? Dan lekt een van de waterleidingen.

Ranja in de afvoer

Heb jij ergens een vochtige plek in je plafond? Trek eens na welke leidingen het zouden kunnen zijn. Heb je het idee dat het lek ergens in een afvoer zit? Ren dan meteen naar de winkel en koop de meest gekleurde ranja die er is. Vervolgens kun je de ranja in de afvoer doen. Krijgt de vochtige plek nu kleur? Dan weet je dat het die afvoer is. Het is misschien een gekke manier, maar wel een goede!

Heb je de waterschade gevonden? Dan kun je kijken of je het zelf kunt maken. Daarnaast kun je altijd een bedrijf laten komen die het voor je doet. Ik hoop dat je iets hebt gehad aan dit artikel!

Lees ook:  Een veranda klaarmaken voor de winter en tips bij genderneutraal opvoeden.

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!