Een veranda klaarmaken voor de winter

22/06/2022
|
195

We zijn in Nederland natuurlijk erg afhankelijk van de seizoenen. Tijdens de winter kan het namelijk goed koud worden, terwijl we de afgelopen paar jaar ook hele warme zomers gehad hebben. Een veranda is daarom perfect. Je kan deze namelijk met een paar kleine aanpassingen het hele jaar door blijven gebruiken. In deze blog vertellen we jou welke aanpassingen nodig zijn om je veranda het hele jaar door te kunnen blijven gebruiken. Lees snel verder en kom erachter!

Tip één: isolatie

Of je het nu lekker warm wil hebben in de winter, of juist een koel plekje in de schaduw wil hebben in de zomer: goede isolatie is hiervoor enorm belangrijk. Er is niets fijners dan lekker ‘buiten’ eten in de winter of je vrienden uit te nodigen en lekker in de veranda te zitten. Doordat je je veranda goed isoleert verleng je simpelweg de periode waarin je je veranda kunt gebruiken. Hiermee creëer je ook nog eens een soort huiskamer gevoel in je veranda. Onze tip is dan ook om je veranda goed te isoleren vóórdat het kouder wordt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door zijwanden te (laten) maken. Als je al zijwanden hebt kun je deuren, ramen en kozijnen extra isoleren. Dit zijn over het algemeen namelijk zwakke plekken als het gaat om warmteverlies. Dit is dan ook de eerste stap om je veranda winterklaar te maken.

Lees ook:  Uitdagingen bij moderne integratie in de zorg

Tip twee: verlichting

Het wordt niet alleen kouder in de winter, maar ook donkerder. Onze tweede tip is dan ook om je veranda op de juiste manier te verlichten. Hiermee creëer je een huiskamer gevoel in je veranda en tegelijkertijd dus ook een stukje gezelligheid. Met mooie verlichting ziet je veranda er heel sfeervol en gezellig uit. Hiermee heb je, zelfs in de winter, een hele uitnodigende veranda. Niet alleen je veranda is belangrijk om mooi te verlichten. Ook mooie verlichting in je tuin zorgt voor veel extra sfeer in de winter. Zorg er dus voor dat je, als je je veranda opnieuw gaat verlichten, ook je tuin in een keer meeneemt en mooi verlicht. Denk bijvoorbeeld eens aan het verlichten van een aantal planten of breng verlichting aan op de schutting in je tuin. Dit is met kerst en oud en nieuw natuurlijk ook enorm gezellig en sfeervol.

We hopen dat we je met deze blog handvaten hebben kunnen geven voor het winter klaar maken van je tuin.

Lees ook: Software om het werken makkelijker te maken.

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!