Schaduwplekken creëren in de tuin

21/09/2022
|
212
schaduwplekken

De zon staat hoog en jij loopt lekker door de tuin. Je hebt het ongelooflijk warm en kijkt om je heen voor een plek om af te koelen, maar helaas: je hebt geen enkele schaduwplek in je tuin. Je kan er voor kiezen om de rest van je dagen het veels te warm te hebben in je tuin of je leest hier onder het artikel over hoe je schaduwplekken kan creëren in de tuin!

Plant bomen in je tuin

Deze tip is niet alleen goed voor schaduw maar ook nog eens voor het milieu! Wanneer je een kant en klare boom laat planten of zelf plant dan maakt de tijd van het jaar niet uit. Wel is het belangrijk om te kijken of de grond niet te nat of te droog is om te planten. Daarnaast moeten de wortels natuurlijk ook de ruimte krijgen om te kunnen ontplooien ondergronds.

Probeer bij een nieuwe boom ook een aantal palen bij de boom te zetten voor stabiliteitsredenen. Dit zal er voor zorgen dat een jonge boom die zich nog niet helemaal vast genesteld heeft niet omvalt bij harde windstoten of andere weersomstandigheden!

Bouw een houten veranda

Een houten veranda biedt je de mogelijkheid om schaduw te creëren in de tuin waar je maar wilt. Het voordeel van een houten veranda is de multifunctionaliteit. Zo kan deze gebruikt worden als opslagplek maar ook als sociale plaats. Zo kan er gebarbecued worden met slecht weer, kunnen vrienden samenkomen of kan je tijdens minder weer nog altijd genieten van je tuin.

Lees ook:  De beste Nederlandse meubelontwerpers

Daarnaast is het voordeel van hout dat dit een natuurlijkere look geeft aan je tuin. Tevens staat je tuinmeubilair droog voor de krachten van de natuur.

Koop een parasol

Een parasol heeft als voordeel dat deze overal is neer te zetten in een tuin zolang deze secuur bevestigd is.  Zo kan je schaduw creëren in de tuin waar jij dit nodig acht. Het voordeel van een parasol is dat ze vandaag de dag in alle groottes, vormen en kleuren komen! Zodoende kan je dit matchen met de stijl van je tuin om één geheel te creëren terwijl je bedekt geniet van de zon.

Doek

Voor de mensen die het graag op een DIY manier doen is dit de tip. Het enige wat je nodig hebt zijn bomen en een of meerdere doeken. Span de doeken tussen twee bomen die dicht bij elkaar staan en je hebt een schaduwplek tussen de bomen in! Als je dit artikel leuk vindt kijk dan ook naar onze artikels over privacy en over verdovende middelen!

Bekijk ook Deze planten mogen in de volle zon staan!

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!