Software om het werken makkelijker te maken

20/11/2022
|
407
Software om het werken makkelijker te maken

Als baas van een bedrijf wil je alles binnen je bedrijf zo makkelijk en snel mogelijk maken. Tijd is namelijk geld. Je laat bijvoorbeeld een stapsgewijze handleiding voor veiligheidsinformatiebladen opstellen voor veilige werkomstandigheden: ideaal om ervoor te zorgen dat iedereen op de hoogte is. Maar werken achter een computer kan bijvoorbeeld ook makkelijker gemaakt worden dan dat het al is. De standaardprogramma’s die op jouw werkcomputers staan zijn meestal te ingewikkeld en soms kan het heel frustrerend zijn om meerdere programma’s te gebruiken voor een simpele taak. In dit artikel ga ik vertellen over een aantal software om het werken makkelijker te maken.

Literature and Latte: Schrijven van lange teksten

Op de website van Literature and Latte zijn twee applicaties te vinden om het schrijven van teksten makkelijker te maken. Ben jij bijvoorbeeld een journalist, blogger, of boekschrijver? Dan kunnen deze twee applicaties jou helpen. De applicaties zijn:

  1. Scapple: Met deze applicatie kun je heel gemakkelijk ideeën voor teksten neerzetten en deze verbinden met lijnen. Het is eigenlijk een soort van mindmap, maar dan op een computer. Je kunt alles ontzettend makkelijk bewerken, het programma is gebruiksvriendelijk en je hoeft nooit meer papier te gebruiken. Gebruik deze mindmap vervolgens om jouw tekst, blog of boek te schrijven.
  2. Scrivener: Dit programma helpt je van jouw idee tot aan het eindresultaat. Je kunt post-its maken die je vervolgens naast je tekst kunt plakken die je eerder hebt geschreven. Langzaam zul je met behulp van dit programma jouw eindproduct kunnen realiseren.
Lees ook:  App beschermd duizenden medewerkers in chemiesector

F.lux: Tegen verblinding van je beeldscherm

Het licht van je beeldscherm kan soms ontzettend vervelend zijn. Stel je voor dat je midden in de nacht opeens een goed idee hebt. Dan wil je deze natuurlijk meteen uittypen en de kans is groot dat je dan verblind wordt. Dit kun je verkopen met het programma F.lux. Deze past het scherm zich aan, aan de tijd van de dag. Zodra de zon onder gaat, zal het licht van je beeldscherm ook minder gel worden.

Dropbox: Voor flexwerkers

Dropbox is een programma wat velen van ons al kennen. Het is echt ideaal voor zelfstandigen die werken vanaf verschillende computers. De bestanden die je in de Dropbox sleept, staan online opgeslagen. Als jij op een andere plek vervolgens inlogt, kun je gewoon weer bij de bestanden. 2 GB opslag krijg je altijd gratis. Mocht jij meer opslag nodig hebben kun je dit door middel van betaling verhogen.

Dit waren ze dan, verschillende software om het werken makkelijker te maken. Ik hoop dat je er iets aan gaat hebben! Vond je dit artikel nu interessant? Lees dan ook Het artikel over bulken en over de populairste kinder designer merken.

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!