Het belang van een duurzame werkplek

08/02/2023
|
175
duurzame werkplek werkplekinrichting

Tegenwoordig wordt het steeds populairder om duurzaam te leven, zowel op privé als zakelijk gebied. Constant proberen we nieuwe manieren te vinden om duurzaam te leven, van de ene kant om de eigen kosten zo veel mogelijk te beperken, en van de andere kant om beter met de medemens en het milieu om te gaan. In deze blog lees je over het belang van een duurzame werkplek, oftewel wat is een duurzame werkplek en hoe je die creëert.

Wat is een duurzame werkplek

Wanneer we aan duurzaam denken, dan denken we aan groen. Groen staat voor natuur en milieu, maar ook voor groene energie. Zodoende proberen we zowel milieuvriendelijk, als mensvriendelijk te werken: je wilt zo lang mogelijk kunnen genieten van het milieu, maar ook het uiterste uit je medewerkers kunnen halen. Je wilt namelijk dat alle werknemers en werkgevers zich op hun plek voelen. Dit begint al met de juiste werkplekinrichting, maar ook adequate normen en waarden zijn essentieel. Alleen zo weet het team wat ze te wachten en hoe ze met elkaar om moeten gaan. Op die manier creëer je gelijk meer vertrouwen binnen het team.

OP het moment dat je zelf wil bijdragenaan een schonere wereld en heir actief mee bezig wil zijn, is het artikel hoe kun jij een steentje bijdragen aan klimaatverandering tegengaan ook heel interessant!

Tips voor een duurzame werkplek

Nu weet je wat een duurzame werkplek is en wil je het ook toepassen op de werkvloer. Maar hoe begin je daarmee? Er zijn een aantal belangrijke zaken die vooropgesteld worden.

Lees ook:  Hoe kun jij een steentje bijdragen aan klimaatverandering tegengaan?

Kies voor groen

Om te beginnen is het goed om te kijken hoe je duurzame energie kunt opwekken. De meest voorkomende keuze voor groene stroom zijn zonnepanelen. Informeer of jouw dak geschikt is hiervoor, zodat ook jij een duurzame energiebron hebt. Daarnaast wil je zo min mogelijk energie verspillen. Vaak maken de kleine veranderingen al een groot verschil: trek de stekker uit het stopcontact, doe het licht uit wanneer er niemand is, en gebruik de stand-by modus van apparaten. Vervang het liefst ook alle lampen door ledlampen en recycle je huishoudelijke apparaten.

Duurzame materialen

Een duurzame werkplekinrichting gaat niet alleen langer mee, maar heeft bij de productie ook minder schade gericht aan het milieu. Kies bijvoorbeeld voor duurzaam hout. Kijk ook altijd even naar de labels op het product, zodat je zeker bent van kwaliteit. Daarnaast kan je ook kiezen om spullen een tweede kans te geven. Steek wat tijd in het netjes afwerken, zodat je het daarna geheel naar smaak hebt. Vaak zijn deze tweedehands, of zelfs vintage spullen, tegen een spotprijs te verkrijgen.

Uiteindelijk komt het erop neer dat we goed met elkaar blijven communiceren, zodat we langer van elkaar kunnen genieten. Idealiter creëren we een duurzame werkplek, waar we ons veilig voelen, maar een ook veilige wereld waar we nog lang van kunnen gaan genieten. Zorg voor elkaar!

Lees ook hoe je de werkomgeving veilig houdt en de voordelen van camerabeveiliging.

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!