Huis automatiseren: zo doe je dat

12/10/2022
|
227
architect transformatie

Denk je erover om je huis te automatiseren, maar twijfel je nog of weet je niet waar je moet beginnen? Je kunt je huis zelf automatiseren of je kunt het laten doen met behulp van een architect transformatie. Het is een goed idee om je huis te automatiseren. Het biedt je namelijk een hele hoop voordelen. Zo heb je niet alleen een stukje extra comfort op bepaalde vlakken als temperatuur, verlichting en binnenklimaat. Ook zal het je op jaarbasis enorm veel tijd schelen. Dit komt doordat je veel handelingen automatiseert. Hiernaast zal het ook je energiefactuur nog verlagen aangezien je meer energie bespaart. Je zult de slimme verwarming of de zonnepanelen op je dak dankbaar zijn. Als laatst is er nog het stukje veiligheid. Doordat je je huis automatiseert zul je jouw gezin beschermen tegen inbraken en brand. Al met al zijn er dus genoeg voordelen. De belangrijkste hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Licht

Een goed begin is het automatiseren van de lichten in je huis. Denk bijvoorbeeld eens aan lampen die automatisch aan en uit gaan wanneer je een kamer binnenloopt. Ook kun je je buitenverlichting automatiseren. Als laatste tip hebben we verlichting die ’s nachts gedimd wordt waardoor je makkelijker in slaap kunt vallen.

Lees ook:  De 5 beste oefeningen voor je beenspieren

Zonwering

Een automatisering waar je niet zo snel aan denkt is de zonwering. Desondanks kun je hier toch veel winst op behalen. Zo kun je bijvoorbeeld de zonwering automatisch ophalen op een bepaald tijdstip. Ook zou je de zonwering zo kunnen instellen dat ze in de winter optimaal gebruik maken van het zonlicht om hierdoor extra warmte op te vangen. Je zou de lamellen automatisch aan kunnen laten passen aan de stand van de zon. Als laatste automatisering met je zonwering zou je kunnen instellen dat je zonwering of rolluiken automatisch omhoog gaan in het geval dat er brand is. Dit allemaal zou natuurlijk het mooist zijn als je meerdere ramen tegelijk bedient.

Audio

Last but not least hebben we een aantal tips voor de automatisering van je audio in je huis. Zo zou je bijvoorbeeld eens kunnen denken aan individuele sfeermuziek per kamer, speakers die zichzelf uitschakelen in lege kamers, een alarmsirene bij inbraken of notificaties bij bepaalde evenementen zoals bijvoorbeeld een gaslek. Hiernaast is het fijn om je muziek automatisch als wekker af te laten gaan waarbij het geluid geleidelijk toeneemt.

We hopen je met deze blog geïnspireerd te hebben om je huis te automatiseren.

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!