Mindful en energiek het nieuwe jaar in

04/01/2023
|
171
mindful ontspan energiek

Het nieuwe jaar is voor velen het ideale moment om een aantal voornemens te noteren. Hoeveel weken, of zelf dagen, duurt het bij jou voordat je erachter komt dat je goede voornemens wéér niet werken? Onderzoek toonde dat maar liefst tachtig procent van de voornemens doemt te mislukken. Toch zijn er een aantal manieren om toch verandering te brengen in je gewoontes. Daarom lees je in deze blog hoe jij mindful en energiek in het leven kunt staan, als je dat wilt natuurlijk!

Omring je met de juiste mensen

We weten allemaal wel dat het ongezond is om binnen twee weken vijf kilo af te vallen, maar toch proberen we het ieder jaar opnieuw. Vaak wordt dit op social media gepromoot en nemen we dit al te graag voor lief. Wees kritisch en zoek voor jezelf uit wat eerlijke influencers of pagina’s zijn die jou daadwerkelijk kunnen motiveren. Merk je dat het juist energie van je vergt en je onzeker maakt? Ontspan, zet een stap terug en deactiveer je account tijdelijk.

Word je bewust van jezelf

Journalen

Ontdek wie je echt bent. Wat zijn je doelen? Haal je het best uit jezelf? Plan regelmatig een momentje voor jezelf in om hier achter te komen. Door middel van journalen kan je los komen van de hectiek en even alles op een rijtje zetten. Probeer iedere dag te noteren wat je bezig houdt, wat er in je hoofd zit, wat er die dag goed en slecht ging en waar ben je dankbaar voor.

Lees ook:  Tips voor een minimalistisch interieur

Kom in beweging

Vind een sport of activiteit die je ook daadwerkelijk leuk vindt. Ga bijvoorbeeld niet wekelijks fitnessen als je je daar aan het einde van de dag niet energieker voelt (geef het echter wel een kans). Er zijn tal van mogelijkheden, denk aan wandelen, zwemmen, boksen of Chi Kung. Geef je hoofd wat rust en leer om je oude energie af te voeren en nieuwe energie op te bouwen.

Neem de tijd

Vraag jezelf af waar je over 3, 6 en 12 maanden wilt staan. Laat het leven niet met een sneltreinvaart aan je voorbij gaan en probeer te genieten van alle kleine dingen. Stop met piekeren, waardeer het heden en geniet van het proces en zorg dat je iedere dag plezier hebt!

Lees ook: Voor -en nadelen van glijmiddel gebruiken.

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!