Voor- en nadelen van glijmiddel gebruiken

31/03/2023
|
163
Voor - en nadelen glijmiddel

Wil je extra genieten tijdens een romantische avond met je partner? Dan kan glijmiddel de perfecte optie voor jou zijn. Het zorgt er namelijk voor dat je meer genot en plezier ervaart. In deze blog zullen we het hebben over het gebruik van glijmiddel, de verschillende soorten en de voor – en nadelen van het gebruik van glijmiddel.

Gebruik van glijmiddel

Glijmiddel is een product dat gebruikt wordt om de wrijving tussen twee dingen te verminderen. Fabrikanten van de medische en de erotische sector hebben glijmiddel op de markt gebracht voor geslachtsgemeenschap. Glijmiddel wordt vaak gebruikt om het plezier en de comfort tijdens seksuele activiteiten te vergroten.  

Verschillende soorten glijmiddel

Er zijn verschillende soorten glijmiddel beschikbaar, waaronder waterbasis, siliconenbasis en oliebasis. Elk type heeft zijn eigen kenmerken en voordelen.

Waterbasis

Waterbasis is het meest voorkomende type glijmiddel op de markt. Het is makkelijk verkrijgbaar, betaalbaar en gemakkelijk afwasbaar. Ook is het veilig om te gebruiken met alle soorten condooms en speeltjes, zoals bij het gebruik van een vibrator. Het nadeel van waterbasis glijmiddel is dat het snel opdroogt en vaak opnieuw aangebracht moet worden. Daarnaast kan het soms ook een plakkerig gevoel achterlaten.

Siliconenbasis

Glijmiddel op basis van siliconen is duurder dan glijmiddel op waterbasis, maar het heeft als voordeel dat het langer mee gaat. Het droogt niet uit en hoeft dus niet vaak opnieuw aangebracht te worden, dat is fijn om de romantiek erin te houden. Ook voelt het zachter aan en geeft geen plakkerig gevoel. Het nadeel van siliconen glijmiddel is dat het niet veilig is om te gebruiken met siliconen speeltjes.

Lees ook:  Zelfvoorzienend leven steeds populairder

Oliebasis

Oliebasis glijmiddel kan gemaakt zijn van verschillende soorten oliën. Het voordeel van glijmiddel op basis van olie, is dat het een langdurige werking heeft en daarbij zeer glad aanvoelt, wat helpt bij het ontspannen. Het nadeel is dat het niet veilig is om te gebruiken met latex condooms, omdat het materiaal beschadigd kan worden.

Voordelen

Het gebruik van glijmiddel kan verschillende voordelen hebben voor seksuele activiteiten. Het kan de penetratie makkelijker en comfortabeler maken, wat kan leiden tot meer genot en minder pijn. Ook kan het helpen bij het verminderen van droogheid en het voorkomen van irritaties. Bovendien kan het risico op seksueel overdraagbare infecties verminderen. Dit komt door het feit dat condooms minder snel scheuren met glijmiddel.

Nadelen

Hoewel er veel voordelen zijn van het gebruik van glijmiddel, zijn er ook enkele nadelen waar rekening mee gehouden moet worden. Allereerst kan het zo zijn dat sommige mensen allergisch kunnen zijn voor bepaalde soorten glijmiddel. Het is dus belangrijk om te weten welk type het beste werkt voor jouw lichaam. Daarnaast kan het gebruik van glijmiddel de spontaniteit van de seksuele activiteit verminderen. Het kost namelijk extra tijd om het aan te brengen en het kan soms ook nodig zijn om het meerdere keren aan te brengen.

Lees ook onze blog over: Het gebruik van poppers of lees Feesten als een vorm van stressverlichting?

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!