Motorrijders en veiligheid

16/04/2023
|
182
Motorrijders en veiligheid oordoppen motor op maat

Motorrijden is een populaire hobby en vervoersmiddel, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Motorrijders en veiligheid staat dan ook hoog op de agenda bij zowel rijders als overheden. Naast een goede helm en beschermende kleding is ook gehoorbescherming van groot belang voor motorrijders. Oordoppen op maat zijn een oplossing die steeds meer wordt toegepast.

Gehoorschade bij motorrijders

Een van de risico's van motorrijden is gehoorbeschadiging. Bij hoge snelheden en bij het rijden in de wind kan het geluidsniveau oplopen tot boven de 100 decibel, wat schadelijk kan zijn voor het gehoor. Bij langdurige blootstelling kan dit leiden tot blijvende gehoorschade, zoals tinnitus (oorsuizen) of zelfs doofheid.

Daarom is het belangrijk dat motorrijders hun gehoor beschermen. Dit kan met standaard oordoppen die het geluidsniveau dempen, maar dit heeft als nadeel dat alle geluiden gedempt worden, dus ook het verkeersgeluid. Hierdoor kunnen belangrijke signalen, zoals sirenes of waarschuwingen van andere weggebruikers, minder goed worden gehoord.

Motorrijders en veiligheid oordoppen motor op maat

Op maat gemaakte oordoppen voor motorrijders en veiligheid

Een betere oplossing is het gebruik van oordoppen motor op maat. Deze worden speciaal voor jouw oren gemaakt en sluiten daardoor perfect aan. Hierdoor wordt het geluid van de wind en de motor op een natuurlijke wijze gedempt, terwijl andere geluiden nog steeds hoorbaar blijven. Zo kun je veilig en comfortabel motorrijden zonder dat je gehoor beschadigd raakt.

Lees ook:  Meest voorkomende bedrijfsongevallen en hoe je ze voorkomt

Oordoppen op maat worden gemaakt door een audicien, die een afdruk van je oor maakt. Hierop wordt vervolgens de oordop gemaakt. Deze is gemaakt van zacht materiaal en heeft een goede pasvorm, waardoor deze comfortabel zit en niet irriteert tijdens het rijden. Daarnaast zijn er verschillende filters beschikbaar, zodat je het dempingsniveau kunt aanpassen aan de situatie.

Voordelen van oordoppen op maat

Naast gehoorbescherming bieden oordoppen op maat nog meer voordelen voor motorrijders. Zo voorkomen ze dat er water in de oren komt tijdens het rijden in de regen, wat kan leiden tot oorontstekingen. Daarnaast verminderen ze de vermoeidheid die ontstaat door het geluid van de wind en de motor, waardoor je langer comfortabel kunt rijden.

Ook communicatie is mogelijk met op maat gemaakte oordoppen. Er zijn namelijk oordoppen op de markt met ingebouwde communicatiesystemen. Hierdoor kun je tijdens het rijden makkelijk met je passagier of andere motorrijders communiceren, zonder dat je je oordoppen uit hoeft te doen.

Bekijk ook Steeds minder Maastrichtse jongeren verkiezen geen rijbewijs

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!