Pech onderweg? Dit moet je in de auto hebben

12/12/2022
|
340
pechhulp rotterdam

Of je nu een lange afstand gaat rijden om tot je vakantiebestemming te komen of een korte afstand moet afleggen, je moet altijd voorbereid zijn op pech. Pech onderweg kan op een willekeurig en onverwacht moment gebeuren, waardoor het voor kan komen dat je niet altijd goed voorbereid bent. Daarom is het belangrijk om altijd de juiste en nodige spullen in je auto te hebben liggen. Welke spullen dat echt niet mogen ontbreken, zullen wij gaan toelichten in deze blog.

De verplichte spullen in je auto

In Nederland zijn er slechts twee dingen die jij altijd in je auto moet hebben liggen wanneer je onderweg bent. Dit zijn je rijbewijs en kentekenbewijs. Hier kan namelijk de politie naar vragen als ze je aanhouden. Heb je deze twee dingen niet mee? Dan is de kans dat je een boete krijgt vrij groot. Deze regels gelden alleen in Nederland, wanneer je op vakantie gaat, is de kans groot dat er weer andere spullen verplicht in je auto horen te liggen. Ga dus altijd voor je vakantie naar een ander land op onderzoek uit, zodat je zeker weet dat je alle verplichte spullen in je auto hebt.

De niet verplicht spullen in je auto

Er zijn natuurlijk ook veel spullen die niet verplicht zijn, maar als handig worden gezien om in je auto te hebben liggen. Deze spullen zijn voornamelijk handig wanneer je aan het wachten bent bij pech op de pechhulp in Rotterdam. Hieronder zullen we een aantal voorbeelden geven.

  • Een gevarendriehoek: een gevarendriehoek zorgt ervoor dat je bij pech andere weggebruikers kunt waarschuwen. Door niet alleen je waarschuwingslichten aan te zetten, maar ook een gevarendriehoek op 30 meter afstand van je auto te zetten, zorg je ervoor dat je zichtbaar wordt en blijft voor weggebruikers.
  • Een veiligheidshesje: ook een veiligheidshesje zorgt ervoor dat je zichtbaar blijft voor andere weggebruikers. Voornamelijk bij slecht weer, in de avond of op een slecht zichtbare plek, is het verstandig om een veiligheidshesje te dragen.
  • Een EHBO- koffer: een EHBO- koffer is altijd handig om bij je te hebben. Ondanks dat het meestal niet genoeg hulp biedt bij grote verwondingen, kan het toch van pas komen bij kleine ongelukjes of ongemakkelijkheden.
  • Een brandblusser: in een auto zitten veel vloeistoffen die brandbaar zijn. Wanneer er een kleine vlam ontstaat, is de kans dus groot dat deze snel wordt vergroot of ontploft. Om er voor te zorgen dat deze twee voorbeelden voorkomen worden, is het handig om altijd, voor de zekerheid, een brandblusser in je kofferbak te hebben liggen.
  • Een lifehammer: een lifehammer is enorm belangrijk wanneer jouw auto in het water belandt of je te maken krijgt met een ongeluk. Met een lifehammer kun je bijvoorbeeld een riem doorsnijden of losmaken en een raam kapotslaan.
Lees ook:  App beschermd duizenden medewerkers in chemiesector

Met bovenstaande spullen in je auto, weet je zeker dat je veilig en met een gerust hart de weg op kunt gaan. Je bent er dan zeker van dat je op verschillende situaties goed bent voorbereid.

Bekijk ook Auto leasen of auto kopen?

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!