Tattoo inkt: Welke verschillen zijn er?

03/05/2023
|
441
Inkt

Met tattoo inkt kun je permanente tatoeages plaatsen op de huid. De meeste mensen kennen enkel de traditionele tattoo inkt, maar dit is niet de enige soort die er te krijgen is. Er zijn verschillende soorten inkt die je kunt gebruiken bij het zetten van tatoeages. Elk van deze soorten kan worden gebruikt om verschillende redenen en geeft een andere uitstraling aan een tattoo. In deze tekst zullen wij het gaan hebben over alle verschillende tattoo inkt soorten die er zijn en wat de verschillen zijn tussen deze soorten. Na het lezen van deze tekst weet jij dan precies welke inkt jij nodig hebt voor jouw perfecte tatoeage van Tattooland.

De traditionele inkt

De meeste mensen die nog niet zo bekend zijn met tatoeages hebben wel van deze inkt gehoord. De traditionele tattoo inkt is de standaard inkt die wordt gebruikt bij het zetten van een tatoeage. Deze inkt bestaat vaak uit een mix van alcohol, water en een pigmentkleur. Iedere tattoo artist kan gebruik maken van deze inkt. Behalve als er anders wordt aangegeven, is dit de inkt die je krijgt als je een tattoo gaat laten zetten. De inkt is in veel verschillende kleuren te krijgen en is te gebruiken bij ieder huidtype. Dit maakt dat het de meest gebruikte inkt is in de tattoo wereld.

Tattoo inkt voor UV licht

Deze speciale tattoo inkt is de laatste jaren erg populair geworden. Het is een inkt die vrijwel onzichtbaar is in normaal licht. Hierdoor valt het niet op dat er een tatoeage zit. Enkel wanneer er met UV licht op geschenen wordt, is de tatoeage zichtbaar. Eerst was het alleen bekend als tijdelijke tatoeage voor bij het uitgaan of op feesten. Tegenwoordig is het ook mogelijk om permanente tatoeages te zetten met deze inkt. Hierdoor kun je een onopvallende tattoo laten zetten die alleen zichtbaar is wanneer jij dat wilt. Deze inkt is wel maar beschikbaar in een beperkt aantal kleuren, waardoor er niet zoveel keuze is als bij de traditionele inkt.

Lees ook:  Verbergen van doorschijnende tepels: Tips en trucs

Witte inkt

Naast de zwarte en gekleurde soorten inkt, is er ook een witte inkt. Deze inkt is ook steeds populairder om te gebruiken. De inkt werd in principe alleen gebruikt om details aan te brengen in tatoeages en werd op zichzelf niet gebruikt. Tegenwoordig is het steeds populairder geworden om een tatoeage te laten zetten met volledig witte inkt. Op die manier kan er voor gekleurde mensen een extra opvallende tatoeage worden geplaatst en bij witte mensen een onopvallende tattoo worden gezet. Deze tattoo inkt kan dus breed worden ingezet.

Tijdelijke inkt

Mensen die een tatoeage willen zetten, maar deze niet voor altijd op hun lichaam willen hebben kunnen ervoor kiezen om een tatoeage te laten zetten met inkt die voor een beperkte tijd blijft zitten Na verloop van tijd begint de inkt af te breken en de tatoeage te vervagen. Inkt die tijdelijk blijft zitten is net als traditionele inkt in veel verschillende kleuren te krijgen. De inkt blijft soms weken, soms maanden en soms zelfs een paar jaar zitten.

Lees vooral ook ons artikel over Waarom het hebben van een schone werkvloer de nieuwe trend is!

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!