Waar kun je naartoe met een familieweekend?

09/03/2023
|
176
familieweekend

Een grote familie of juist een kleine familie? Het is altijd moeilijk om een familieweekend te plannen wat iedereen leuk vindt. In deze blog ga je lezen over 4 leuke plekken waar jij met je familie naartoe kunt gaan.

Beekse bergen

Voor een familieweekend met jong en oud is de Beekse Bergen de perfecte plek. Je kunt ervoor kiezen om te overnachten in Safari Hotel de Beekse Bergen of je kunt kamperen in het Lake Resort. Ook zijn er huisjes in het Safari Resort en het Lake Resort waarin je kunt overnachten met je familie. Heb je een hele grote familie? Geen probleem! Beekse Bergen heeft accommodaties voor 14 tot 16 personen, dus niemand hoeft thuis te blijven. Ook huisdieren hoeven niet thuis te blijven bij een weekend Beekse Bergen, deze zijn namelijk toegestaan in het Lake Resort. In het Safari Resort word je wakker tussen de giraffen, dromedarissen en zebra’s, terwijl je in het Lake Resort geniet van het mooie uitzicht aan het Victoriameer. Dat klinkt toch als een perfect weekendje weg, of niet?

Ardennen

Op zoek naar een rustig familieweekend waarin jullie veel kunnen wandelen? De Ardennen is de perfecte plek daarvoor. Als je wat sportief bent ingesteld kun je gaan mountainbiken in de Ardennen. Maar je kunt ook gewoon lekker gaan wandelen in de Ardense Bossen. Als er kleine kinderen in de familie zitten is het leuk om een bezoek te brengen aan Plopsa Coo. Verder zijn er veel bezienswaardigheden te vinden in de Ardennen. In het kleine dorpje Han-sur-Lesse vind je de wereldberoemde Grot van Han. Je kunt hier deelnemen aan de boottocht op de ondergrondse rivier met een fenomenale lichtshow. Een bezoek aan het Kasteel van Bouillon is ook een echte aanrader. Dit is een middeleeuws kasteel en vanaf het kasteel is er een schitterend uitzicht op de stad Bouillon.

Texel

Wil je rust op je familieweekend of juist niet? Texel heeft het allemaal. Je kunt hier lekker winkelen en alle terrasjes af gaan, of juist een wandeling maken op de duinen. Voor ieder wat wils dus. Ecomare is een van de dingen waar je echt naartoe moet als je op Texel bent. Ecomare is een zeehondenopvang, waar zeehonden worden opgevangen die het niet op eigen kracht zouden redden. Hier kun je de dieren dus van dichtbij bekijken. Op Texel kun je in verschillende accommodaties verblijven. Er zijn hotels op het eiland maar ook verschillende vakantiehuizen, groepsaccommodaties en B&B’s. Texel is dus een goede optie om te overwegen voor je familieweekend.

Lees ook:  De wolf gespot in meerdere Nederlandse gemeentes

Efteling

Om optimaal te kunnen genieten van de Efteling, kun je hier ook een weekendje blijven. Vooral als je kinderen in de familie hebt is dit een unieke ervaring voor hen. Je kunt verblijven in het hotel, in een van de vakantiewoningen of in een groepsaccommodatie. Het Efteling Hotel bevindt zich 5 minuten lopen vanaf het Efteling Park. Hier kun je verblijven in een van de 20 themasuites of in een van de comfortkamers. Als je op familieweekend gaat kun je beter kiezen voor een van de vakantiehuisjes. Op Vakantiepark Efteling Loonsche Land kun je verblijven in een knusse hut midden in de natuur of in een van de themakamers. Op Vakantie Park Efteling Loonsche Land vind je een hotel met kamers van 5 tot 6 personen. In Vakantiepark Efteling Bosrijk vind je ook verschillende accommodaties om in te overnachten met de familie. Hier kun je kiezen uit een luxe Boshuys, een gezellig Dorpshuys, een familiekamer in het Poorthuys of Landhuys, of een van de Boshoeves voor 12 tot 24 personen. De Efteling heeft dus genoeg keuze voor een perfect familieweekend.

Als je met de auto een weekendje weg gaat moet je wel opletten dat je alle benodigdheden in de auto hebt voor als je pech krijgt onderweg.

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!