4 tips die je moet onthouden als je een strandtent wilt openen

12/04/2023
|
813
strandtent

Ben jij een ondernemend persoon en houd je van de zomer? Dan kan het openen van de strandtent goed bij jou passen. Heb je eenmaal het idee wat je wilt doen dan kun je aan de slag. Er moeten dan wel nog wat dingen geregeld worden. Als je aan de volgende dingen voldoet ben je klaar om te beginnen!

Maak je businessplan klaar!

Voordat je begint met een onderneming, in dit geval dus een strandtent, is het aan te raden om een businessplan op te stellen. In een businessplan werk je je idee verder uit en zet je op papier op welke manier je jouw strandtent winstgevend gaat maken. Je noteert bijvoorbeeld wat jouw uitgaven gaan zijn en welke inkomsten je nodig hebt om deze te kunnen financieren. Ook kun je er in opnemen wat jouw planning is en wanneer je een container wilt huren uit Bergen op Zoom. Wil je een lening aanvragen bij de bank? Dan heb je een gedegen plan nodig om deze te krijgen. De bank moet er immers zeker van zijn dat jouw bedrijf de investering waard is.

Zorg ervoor dat je je onderscheidt van de rest

Als je eenmaal aan het klussen, zul je merken dat er al best wat strandtenten zijn. Dit is je misschien ook al opgevallen als je op je vrije dag een bezoekje bracht aan het strand. Het is dus belangrijk om je uiteindelijk te onderscheiden als je een strandtent wilt openen. Ga bijvoorbeeld voor een opvallende kleur of serveer een gerecht dat goed is voor je huid en je nergens anders tegenkomt. Gegarandeerd dat de mensen bij jou in de rij staan.

Lees ook:  Hoe bouw je merkbekendheid op?

Promotie is super belangrijk!

Omdat de concurrentie vrij hoog is, moet je er echt voor zorgen dat je zichtbaar bent. Het kan dus geen kwaad om ook te investeren in een stukje marketing. Denk bijvoorbeeld aan het opstarten van sociale media kanalen en originele promotie op het strand zelf. Creëer bijvoorbeeld een goodie bag of maak mini-hapjes geïnspireerd op je menu!

Zorg dat je interieur aansluit op je concept

Tegenwoordig draait horeca om een totaalbeleving: de service moet goed zijn en het eten en interieur moeten aansluiten op de boodschap die je wilt uitdragen. Zorg er dus voor dat het totaalplaatje klopt. Dit zorgt er uiteindelijk ook voor dat je opvalt en mensen jouw strandtent gaan herkennen.

Lees ook een blog over 4 tips om je huis te beveiligen

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!