Voeding dat goed is voor je huid

17/01/2023
|
192
natuurlijke cosmetica

De gezondheid van je huid is afhankelijk van veel factoren. Zo heeft het weer, je mentale gemoedstoestand, omgeving, hormonen en voeding veel invloed op de staat van je huid. Wanneer je op alle vlakken goed voor jezelf zorgt, zul je merken dat de gezondheid van je huid op zijn best is. Een manier om goed voor je huid te zorgen, is door de juiste voeding binnen te krijgen. Dat het belangrijk is om gezond te eten, weet iedereen wel. Desondanks zijn er ook specifieke voedingstoffen die veel invloed hebben op je huid. Wil jij weten welke voeding goed is voor je huid? Lees dan even verder!

Water

Het klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar water is enorm belangrijk voor je huid. Ons lichaam bestaat voor een groot gedeelte uit water, het is daarom ook belangrijk om voldoende water binnen te krijgen. Het vocht van water zorgt ervoor dat iedere cel van je lichaam wordt voorzien van vocht. Wanneer je niet genoeg water drinkt, zal er minder vocht in deze cellen terecht komen zitten en zal het vochtgehalte afnemen. Het gevolg van niet genoeg vocht in je lichaam is een droge huid. Ook kunnen er andere lichamelijke klachten of ongemakken ontstaan. Om een droge huid te bestrijden, kun je gebruik maken van natuurlijke cosmetica.

Vis  

De omega 3 vetzuren die in vis zitten, werken ontstekingsremmend. Daarnaast zorgen de vetten in vis ervoor dat alle cellen het vocht kunnen vasthouden, wat weer zorgt voor minder rimpels. Ook zorgt de zink die er in vis zit voor dat de aanmaak van nieuwe huidcellen wordt bevorderd. Dit is weer goed voor de hoeveelheid collageen in je lichaam. Net zoals de eiwitten zorgen voor een soepele en stralende huid. Kortom, het eten van vis kent vele voordelen voor de gezondheid van je huid.

Lees ook:  Zelfvoorzienend leven steeds populairder

Paprika

Naast dat er veel vitamine C zit in sinaasappels, is een paprika ook een bom van vitamine C. Vitamine C is onmisbaar bij allerlei processen in jouw lichaam. Zo is vitamine C belangrijk bij de aanmaak van collageen, kan het de schade van UV beperken en zorgt het ervoor dat je huid egaal en stevig wordt. Andere voorbeelden van voedsel met een hoge hoeveelheid aan vitamine C is kiwi, bessen, verschillende koolsoorten, broccoli en (zoete) aardappelen.  

Wil je ook gezonde snacks voor een mooie huid kunnen aanbieden op een feestje? Je leest hier alles over gezonde partysnacks.

Chocola

Je zou het misschien niet geloven, maar ook chocola is goed voor je huid. Hiermee bedoelen we wel de minst bewerkte chocola, namelijk met  minimaal 70% cacao. De polyfenolen in cacao zorgen er namelijk voor dat de hoeveelheid zuurstof in je bloed naar je huid meer wordt. Het gevolg hiervan is dat je huid steviger, dikker en zachter wordt.

bekijk ook Vegan: een groeiende trend in Nederland

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!