4 tips om je huis te beveiligen tegen inbraak

12/05/2023
|
174
4 tips om je huis te beveiligen tegen inbraak

Heb jij de huis al beveiligd tegen inbraak? Inbrekers kunnen namelijk in minder dan 1 minuut in jouw huis staan als je je huis niet goed genoeg hebt beveiligd. Daarom is het belangrijk om een aantal maatregelen te treffen zodat je huis goed beveiligd is. In deze blog lees je 4 tips hoe je je huis kan beveiligen tegen inbraak.

1.      Beveilig deuren en ramen

Ook als je kort van huis bent om even boodschappen te doen of om de hond uit te laten dan raden wij aan om alle deuren en ramen te sluiten. Laat op alle deuren en ramen sloten installeren door een slotenmaker in Geleen, zodat je er zeker van bent dat je alles goed dicht kan maken. Hierdoor is het voor inbrekers moeilijker om deuren en ramen te kunnen openen. Kijk goed naar welke deuren je goed wilt beveiligen zoals de voor- en achterdeur, garagedeur of een andere deur waar inbrekers binnen kunnen komen.

2.      Plaats automatische verlichting

Voor inbrekers is het niet handig als ze in het licht komen te staan en zichtbaar worden tijdens het inbreken. Plaats daarom buiten automatische verlichting die afgaat op sensoren. Als iemand op je oprit staat gaan de lampen automatisch aan. Hiermee schrik je inbrekers sneller af. Een ander voordeel voor jezelf is dat je altijd licht heb als je binnen wilt komen en je kan zien waar het slot is.

Lees ook:  Overnachten in een vrachtwagen: zo krijg je voldoende slaap

3.      Doe alsof je thuis bent

Als je langer weg bent van huis raden wij aan om de indruk te wekken dat je gewoon thuis bent. Laat bijvoorbeeld een aantal lampen aanstaan of zet een radio of tv aan om te laten zien dat je thuis bent. Zo is het huis ook niet stil en lijkt het erop dat iemand muziek aan het luisteren is of tv aan het kijken is. Zet je kopje thee of koffie ook neer op de tafel en laat het huis een beetje leven.

4.      Houd inbrekers in de gaten

Installeer beveiligingscamera’s om zo inbrekers te laten zien dat je ze in de gaten houdt. Dit schrikt inbrekers af om überhaupt te beginnen bij jou huis om in te breken. Mochten ze willen inbreken (als je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd lukt het waarschijnlijk niet om binnen te komen) dan heb je de daders op beeld. Ook is het een fijn gevoel om te kijken wat er langs jouw woning komt en of er iets opvallends is gebeurd afgelopen tijd. Ook zou je als je op vakantie gaat iemand anders in je huis kunnen laten wonen, zodat je woning altijd goed beveiligd is.

Vond je deze blog leuk om te lezen? Lees dan ook "De voordelen van camerabeveiliging" of "Hulp nodig bij je financiële situatie?" en "Hoe ga je om met burn-out klachten?"

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!