Auto wrappen: de voor en nadelen

22/09/2022
|
265
auto wrappen

Heb je een auto, die wel eens een make-over kan gebruiken? Dan is wrappen misschien wel een leuk idee voor je auto. We begrijpen natuurlijk dat je de kleur van je auto moe bent, of dat je door middel van wrappen je auto weer een heel nieuwe gevoel kan geven. Wat je reden ook is om je auto te wrappen, je moet er wel rekening mee houden dat aan het auto wrappen zowel voor als nadelen aan verbonden zijn. Dus ondanks dat het een briljant idee lijkt en waarschijnlijk ook is, zullen er nadelen aan zitten die je wellicht eerst moet overwegen voordat je ervoor kiest om je auto te laten wrappen. Benieuwd wat deze voor -en nadelen zijn? Lees dan verder.

Voordelen auto wrappen

Om het positief te houden, beginnen we met het benoemen van de voordelen die komen kijken bij het wrappen van je auto. Als eerste is wrappen natuurlijk tijdelijk. Wanneer je dus je kleur of het patroon moe bent, dan kun je er altijd weer voor kiezen om het eraf te laten halen. Daarbij is het wrappen van je auto ook nog eens een stuk goedkoper dan het laten spuiten van je auto. Spuiten kan namelijk makkelijk 2000 euro kosten, waar de kosten voor wrappen op 1250 euro uit kunnen vallen.

Er zijn ook een heleboel verschillende kleuren beschikbaar voor het laten wrappen van je auto. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een patroon of afbeelding op te laten wrappen. Het is daarbij ook nog een fijn dat je niet gebonden bent aan het laten wrappen van je volledig auto. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om alleen het dak of je motorkap te laten wrappen. De keuze is dus volledig aan jou en is daarbij ook nog eens oneindig.

Lees ook:  Wanneer hangt men de vlag uit?

De wrap kan ook nog eens dienen als beschermlaag voor je auto. Zo wordt er natuurlijk voorkomen dat er krassen op de originele lak komen en wordt de auto dus eigenlijk beschermd. Er kunnen alleen krassen ontstaan op de wrap.

Nadelen

Het wordt over het algemeen afgeraden wanneer je auto deukjes bevat om dan je auto te laten wrappen, aangezien dit namelijk duidelijk zichtbaar wordt wanneer je jouw auto laat wrappen. Het kan daarbij ook nog eens wanneer de auto niet goed gereinigd wordt van tevoren dat de wrap snel kan loslaten. Hierdoor kunnen randjes los gaan zitten.  Dit ziet er natuurlijk slordig en niet meer strak uit. Houd er dus rekening mee dat wrappen deskundig aangepakt hoort te worden. Hoe beter het aangebracht, hoe langer jij kan genieten van de wrap op je auto.

Vervolgens is het ook niet de bedoeling dat je door de wasstraat rijdt met je auto die gewrapt is. De borstels kunnen er namelijk voor zorgen dat er krassen ontstaan op de folie. Schoonmaken met een drukspuit zal ook geen goed effect hebben op de wrap. Het beste is om je auto handmatig met een zachte spons schoon te maken.

We hopen dat je zowel de voordelen als de nadelen meeneemt in je besluit van het laten wrappen van je auto. Het enige wat je nog te wachten staat als je jouw auto hebt laten wrappen, is om je auto te laten chiptunen bij CTS- Chiptuning zodat jij op het einde van de dag het idee krijgt dat je een gloednieuwe auto op jouw oprit hebt staan.

Was dit nu een interessante blog en ben je benieuwd naar nog meer content op nieuwstijl? Lees dan ook eens hoe je schaduwplekken in je tuin creëert, of alles over bulken.

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!