De beste Nederlandse meubelontwerpers

20/12/2022
|
270
Moderne meubels

Wanneer we gaan kijken naar de ontwikkelingen op het gebied van meubels en design wordt meestal meteen naar het buitenland gekeken. Dit is dan ook niet meer dan logisch, omdat daar veel interessantere dingen gebeuren. Maar in Nederland hebben we genoeg goede meubelontwerpers. Dit is dan ook de reden dat we in dit artikel gaan vertellen over de meest bijzondere en beste Nederlandse meubelontwerpers. Sommige ontwerpers in deze lijst komen uit het verleden, maar deze worden nog steeds gezien als voorbeeld.

Willem Hendrik Gispen

De eerste Nederlandse meubelontwerpen op onze lijst is Willem Hendrik Gispen. Hij is bekend door de bijzondere vormgeving van zijn stoelen. Hij stopte in 1916 zonder diploma een eigen smederij in Rotterdam. Zijn stijl werd sterk beïnvloed door de kunststroming De Stijl. Ze maakte iconische ontwerpen op het gebied van lampen, kapstokken en stoelen.

Gerrit Rietveld als beste Nederlandse Meubelontwerper

De tweede meubelontwerper op onze lijst is Gerrit Rietveld. Deze man was zo bekend en goed dat er zelfs een kunstacademie naar hem is vernoemd. Gerrit Rietveld was een van de belangrijkste meubelontwerpers in de Nederlandse geschiedenis. Net als de vorige ontwerper was ook Gerrit een aanhanger van De Stijl. Daarnaast speelde hij ook nog een grote rol in het Nieuwe Bouwen. Deze bouwstroming groeide uit tot een internationaal omarmde bouwstijl. Tijdens zijn carrière bedacht hij verschillende dressoirs, tv-meubels en voornamelijk stoelen. Door de stoelen is hij misschien wel het meest bekend. Iedereen kent wel de rood-blauwe stoel.

Lees ook:  Voor- en nadelen van glijmiddel gebruiken

Jan des Bouvrie

We hebben het nu vooral gehad over oudere generaties. Jan des Bouvrie is een van de bekendste meubelontwerpers van de laatste decennia. Hij heeft een oog voor goed design onder de aandacht gebracht bij ontzettend veel mensen. Echter vinden wel veel mensen hem commercieel, omdat hij verschillende optredens op televisie en andere media heeft gedaan. Typerend is het gebruik van veel ruimte door lichte en strakke lijnen. Des Bouvrie is door zijn kwaliteiten verbonden als hoogleraar op enkele designopleidingen.

Studio Job

We hebben het tot nu toe alleen maar gehad over individuen. De vierde ontwerpers zijn Job Smeets en Nynke Tynagel. Zij zijn niet alleen maar meubelmakers, maar ze maken ook echt complete kunstwerken. Het duo laat niet alleen hun visie los op het gebied van meubelen, maar ook op het beeldhouwen, theedoeken en auto’s. Ze werken samen onder de naam Studio Job. Hiermee hebben ze al veel awards, prijzen en onderscheidingen in ontvangst mogen nemen.

Dit waren ze dan, de beste Nederlandse meubelontwerpers. Wanneer je bijvoorbeeld een bank zou kunnen bemachtigen, zou ik er maar een bank overtrek overheen doen. Zo blijft het beschermd.

Lees ook: 5 tips voor een budgetproof interieur en woning verduurzamen? Kijk of je recht hebt op subsidies.

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!