Deze dingen mis je waarschijnlijk nog bij je dak!

01/03/2023
|
160
deze dingen mis jij bij dak

Veel mensen hebben een dak boven hun hoofd, maar hebben ze ook écht een dak boven hun hoofd? In de letterlijke zin: ja, maar is dat dak ook echt af? Een dak gaat zo veel verder dan enkel panelen en regenbestendig zijn. In deze blog lees jij deze dingen die je waarschijnlijk mist bij je dak. Benieuwd hier naar? Het is als een gat in het dak krijgen om niet door te lezen! Heb je een niet spreekwoordelijk gat in je dak en is er water doorheen gekomen? Lees dan hier wat te doen bij waterschade in huis!

Zonnepanelen

Er is een goede reden dat heel Nederland al jaren in de trend van zonnepanelen zit, het is het écht waard! Onder de streep kost het je geld om geen zonnepanelen te laten installeren! Gemiddeld gezien gaan zonnepanelen ongeveer 25 jaar mee. Dit is ook de gemiddelde garantie die je krijgt op deze prachtige energie opwekkers. Dat komt goed uit, ze verdienen de aanschafwaarden immers terug in 10 jaar aan verdiende stroom! Over geld gesproken: je krijgt óók nog eens geld terug voor een marktconforme prijs tot minimaal 2025 over stroom die je terug levert. Dit zak daarna afgebouwd worden aan de hand van de salderingsregeling.

Lees ook:  5 manieren om meer te ontspannen

Is het geld aspect niet hetgeen wat je overtuigd? Het is ook nog eens ongekend goed voor het milieu. Alle stroom die jij opwekt via de oneindige energiebron die de zoon heet, wordt niet opgewekt uit fossiele brandstoffen! We raden wel om een waterweight bag aan te schaffen wanneer je een dak met helling hebt. Doorgaans is de installatie goed, maar je bent liever zeker dan onzeker.

Isolatie!

Ben jij niet helemaal tevreden over je energielabel? Heb je het gevoel dat je maar blijft stoken en stoken maar het wordt maar niet warmer? Het is maar al te goed mogelijk dat je dak simpelweg niet goed geïsoleerd is. Hoewel ook dit met een initieel prijsplaatje komt, volgt het eenzelfde principe als de zonnepanelen: over tijd verdien je het geld wat je uitgeeft dubbel en dwars terug via de besparing. We raden aan om dit te laten doen door een professionele partij, doordat er schadelijke stoffen vrij kunnen komen bij het installeren van isolatiemateriaal. Ben je toch een echte doe-het-zelver? Lees dan eens ons artikel over een stappenplan om zelfs tegels te leggen!

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!