Feng Shui op kantoor

20/09/2023
|
945
Feng Shui bureau

Een prettige omgeving waar je rustig kunt werken, schoon en opgeruimd is? Die kun je creëren als je de Feng Shui principes toepast. Feng Shui is een oude Chinese filosofie die meer dan 3000 jaar oud is. De filosofie zorgt ervoor dat jouw kantoor perfect in balans is met goede energie, op die manier voel jij je goed en kun je optimaal werken.

De benaming van Feng Shui komt van de Chinese filosoof Feng Shui zelf. Volgens hem zijn we allemaal omgeven door Chi ( vitale energie ), net zoals The Force in Star Wars. Als Chi vrij door jouw kantoor kan stromen, dan werken jouw lichaam en geest het beste samen, waardoor je de beste resultaten op werk hebt. In deze blog kijken wij hoe je je kantoor Feng Shui doet inrichten.

Kenmerken van een Feng Shui kantoor

Door Feng Shui op je kantoor creëer je ruimte voor creativiteit. Er zijn een aantal manieren om een meer positievere energie in je ruimte te krijgen.

  • Zet je bureau in de richting van de deur. Op deze manier kan je de kansen van je loopbaan zien. Als het kan, zet dan je bureau achter een muur. Dat geeft het gevoel van veiligheid en bescherming. Gaat dit niet? Zorg dan dat je een stoel met hoge rugleuning hebt.
  • Feng Shui staat erop dat alles netjes op orde is. Als de ruimte niet schoon is, dan kan de Chi niet goed door je kantoor stromen. Ruim je bureau dus op, een georganiseerd bureau zorgt ook ervoor dat je efficiënter zal werken. Heb je geen zin om al het papier wat door jullie kantoor slingert met de hand op te ruimen? Bekijk hier het aanbod papiergrijpers om snel op te ruimen.
Lees ook:  5 manieren om energiezuinig te leven

Volg de Bagua

Bagua is een kaart die je gebruik om je kantoor Feng Shui ready te maken. De kaart is verdeelt jouw kantoor in acht verschillende gedeeltes die ieder een kenmerk van je leven laat zien. Volg de Bagua, zodat de Chi door je kantoor kan stromen.

  • Het zuiden vertegenwoordigt roem. Zorgt dat hier rood licht schijnt of een kaars brand
  • Het zuidoosten vertegenwoordigt je rijkdom. Zet hier een voorwerp van hout of een groene plant neer. Hierdoor zullen je projecten groeien en hun vruchten afwerpen.
  • Het zuidwesten moet je connecties vertegenwoordigen. Zorg dat de kleuren roze, wit en rood hier terugkomen.
  • Het noorden is de plaats waar jou carrière geboren is. Je kan dit laten zien met water. Dit kan met echt water of een foto met water op je achtergrond van je computer te zetten.
  • In het Noordwesten zit een energie die je helpt. Als je de kleuren metaal, zwart, grijs en wit laat terugkomen dan vertienvoudigt deze energie. Ook is hier ruimte voor kennis en training. Dit laat je terugkomen in de kleuren oker, oranje en geel.
  • Het westen staat voor je toekomstplannen. Hier zou een voorwerp van goed, zilver of metaal moeten staan.
  • Het oosten staat voor familie en gezondheid. Zet hier een foto van je familie, of een cadeau van een kennis neer.

Deze tips zullen jou helpen om jouw kantoor meer Feng Shui proof te maken. Hopelijk stroomt de Chi nu vloeiend door jouw kantoor. Ook op kantoren passen parketvloeren om die natuurlijk look te creëren. Lees hier meer redenen om voor een parketvloer te kiezen.

Lees ook: Uitdagingen bij moderne integratie in de zorg.

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!