Klussen: zelf doen of professional inschakelen?

31/10/2022
|
187
Klussen

Er zit een nieuwe verbouwing aan te komen, een renovatie staat voor de deur of er moet iets kleins gemaakt worden. Hoe groot of klein de karwei ook is, het is altijd verleidelijk om zelf de handen uit de mouwen te steken en het gewoon te doen. Soms gaat dit goed, maar soms kan dit klussen ook behoorlijk fout uitpakken. Denk aan een paar fragmenten uit ‘Help mijn man is klusser’ en dan weet je eigenlijk al genoeg. In deze blog geven we jou een paar voorbeelden die je feitelijk gezien zelf kan doen, maar waarin het een stuk verstandiger is om een professional in te schakelen.

Lassen

Voordat je super enthousiast er voor kiest om een lashelm te kopen, denk er over na of je zeker weet of je eigenlijk wel kan lassen. Als je ervaringen en cursussen gevolgd heb dan doe vooral je best, in elk ander geval raden wij aan om een professional in te huren. Zo moet je weten welke materialen wel of niet gelast kunnen worden. Daarnaast zijn er ook verschillende lasapparaten voor verschillende doeleinden. Een professional weet wat het juiste gereedschap is voor de gelegenheid.

Isolatie

Hoewel isolatie ongelooflijk belangrijk is voor zowel warmte als je energielabel, is het ook noodzaak dat dit goed gebeurt. Isolatie aanbrengen is een klassiek geval van ‘goedkoop is duurkoop’. Isolatie inkopen en plaatsen is, in principe, niet moeilijk om zelfstandig te doen. Hiervoor moeten wel de juiste voorzorgsmaatregelen genomen worden, doordat hierbij schadelijke stoffen vrij kunnen komen.

Lees ook:  Schaduwplekken creëren in de tuin

Huis renovatie

Het begint door de jaren heen, vooral door de stijgende materiaalkosten, steeds populairder te worden om je huis zelf te renoveren. Mocht je er voor kiezen om dit zelf te doen dan gaat hier super veel tijd in zitten. Het kan soms jaren duren voordat je je eigen renovatie af hebt als je alles zelf moet doen. Daarentegen wanneer je een professional inhuurt kan er een tijdsbestek afgesproken worden wanneer de renovatie af dient te zijn. Daarnaast heb je dan een garantie dat alles goed gaat. Wil je toch liever zelf de handen uit de mouwen steken? Laat je hier inspireren door het interieur met oosterse invloeden.

Riolering

Riolering vervangen kan, op kleine gedeeltes, zeer simpel zijn om zelfstandig te doen. Een kleine buis onder het aanrecht vervangen kan in principe iedereen. Wanneer een groot gedeelte van je buizennetwerk onder je huis vervangen moet worden dan is het tijd om een professional in te schakelen. Het risico wat je loopt als dat fout gaat is gigantisch. Ook wil je niet dat je te grote of te kleine buizen gebruikt. Wij raden aan om dus gewoon een professional in te huren.

Klik hier voor onze blog over interieurstijlen van de badkamer.

Benieuwd naar onze andere blogs? Lees dan ook: 5 tips voor een budgetproof interieur en de beste Nederlandse meubelontwerpers.

Nog ideeën of tips over wat het volgende blogonderwerp moet zijn? Neem dan vooral contact met ons op!

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!