Manieren om je telefoon te beveiligen

29/12/2022
|
350

Wie kan er tegenwoordig nog zonder zijn telefoon? Wij niet en jij zelf waarschijnlijk ook niet. Omdat we zoveel tijd doorbrengen met onze mobiel, is het belangrijk om deze goed te beveiligen. Hoe houd je inbrekers buiten de digitale deur? Wij hebben een paar handige tips waarmee je je privacy beter kunt beschermen.

Zorg voor een tweestapsverificatie

Dit is inmiddels een vaak genoemde tip maar omdat deze zo belangrijk is, zetten ook wij hem nog eens op het lijstje: de tweestapsverificatie. Wanneer je deze voor apps zoals Instagram activeert, moet je een extra beveiligingscode invoeren om in te kunnen loggen. Misschien denk je dat het extra veel werk is en laat je het daarom achterwege, maar toch zorgt dit ervoor dat een deel van jouw privacy gewaarborgd blijft. Voor hackers is het namelijk vrij eenvoudig om achter jouw inloggegevens te komen. Met een extra code die alleen jij krijgt, maak je het hen een stuk lastiger, zowel niet onmogelijk om jouw profiel te hacken.

Kies een schermvergrendeling

Hoewel de tweestapsverificatie bovenaan staat, zijn er nog een paar eenvoudige dingen die je kunt doen om je telefoon te beveiligen. Begin bijvoorbeeld bij het begin en stel direct een schermvergrendeling in. Doorgaans kun je zelf kiezen welke beveiliging je wilt gebruiken zoals een cijfercode, een patroon of vingerafdruk wanneer je je Samsung Galaxy S20 FE hoesje opent. Wij raden je natuurlijk de laatste optie aan omdat jouw vingerafdruk uniek is. Wil je gezichtsherkenning inschakelen? Dat kan ook, maar houd er dan rekening mee dat jouw gezicht herkenbaar moet blijven. Draag je een bril bij het aanmaken van de gezichtsherkenning? Dan is de kans groot dat je deze ook moet dragen wanneer je op je telefoon wilt inloggen.

Lees ook:  Huis automatiseren: zo doe je dat
telefoon beveiligen

Verwijder regelmatig foto’s

Als je je vooral zorgen maakt om het beschermen van privéfoto’s, raden we je aan om deze regelmatig van je telefoon te verwijderen en deze ergens anders op te slaan. Je kunt ze bijvoorbeeld opslaan op een externe harde schijf. Nog een bijkomend voordeel: je hebt meteen weer meer opslagruimte die je kunt gebruiken voor nieuwe foto’s!

Verander regelmatig je wachtwoord

Een wachtwoord aanmaken is de eerste stap, maar het is ook goed om af en toe je wachtwoorden te veranderen. Belangrijk is echter dat je een origineel wachtwoord kiest dat je moeilijk te kraken is maar wel makkelijk te onthouden. Een reeks van opeenvolgende cijfers, jouw naam of geboortedatum zijn vaak het makkelijkst te kraken voor hackers. Wil je tips hoe je handig dingen zoals wachtwoorden kunt onthouden? Lees dan deze blog!

Lees ook Telefoon nieuw kopen of laten maken?

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!