Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024
|
89
parasol

Een parasol van goede kwaliteit is vaak een enorme investering. Maar vaak wel zo handig om warme en zonnige dagen. Omdat een parasol buiten staat kan deze snel vies worden. En dat is zonde. Je kunt ervoor kiezen om deze te laten reinigen, maar nog makkelijker is om het zelf schoon te maken. Daarom geven wij je enkele handige tips en een stappenplan hoe jij jouw eigen parasol schoon kunt maken.

Materiaal

Allereerst is het belangrijk om te kijken van welk materiaal het doek van de parasol is gemaakt. Is het materiaal van het doek vergelijkbaar met een zonnescherm? Dan kun je het simpel schoonmaken met een reiniging van bijvoorbeeld HG zonneschermreiniger. Na een behandeling is je parasol weer volledig schoon. Als je dan toch bezig bent met het reinigen kun je er ook nog voor kiezen om deze direct waterdicht te maken. Zo kun je ook droog buiten blijven zitten als het regent. Wanneer je een parasol hebt van bijvoorbeeld stof, zijn er weer hele andere producten nodig om deze schoon te krijgen, bijvoorbeeld bij een handgemaakte Bali parasol.

Hoe maak je dan precies de parasol schoon?

Om jouw parasol schoon te maken zijn er een aantal stappen die je kunt volgen. Hierbij is het belangrijk dat je in eerste instantie de gebruiksaanwijzing van het schoonmaakmiddel doorleest. In de meeste gevallen kun je vervolgens de volgende stappen volgen:

  1. Maak de oppervlakte dat je wilt schoonmaken vochtig met water.
  2. Spuit vervolgens de reiniger gelijkmatig op de oppervlakte van de parasol.
  3. Na het spuiten is het belangrijk dat het schoonmaakmiddel goed wordt ingedekt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door er met een schone borstel of bezem overheen te gaan.
  4. Laat het schoonmaakmiddel nadat je het goed hebt gemengd minimaal 5 minuten intrekken. Belangrijk is om te voorkomen dat het schoonmaakmiddel indroogt. Hierdoor krijg je namelijk allerlei plekken in het doek.
  5. Als je het eenmaal hebt laten indekken kun je het nog een keer goed mengen met een borstel.
  6. Na bovenstaande stappen te hebben gevolgd kun je het doek afspoelen met water. Nu kun je weer genieten van een mooie schone parasol en schaduwplekken creëren in de tuin!
Lees ook:  Geldzaken en abonnementen regelen bij een verhuizing

Waar nog meer op letten bij het schoonmaken?

Met bovenstaande stappenplan kun je jouw parasol schoonmaken. Er zijn nog een paar andere zaken waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat deze mooi blijft.

  1. Gebruik geen allesreiniger of bleek: het is beter om geen allesreiniger of bleek te gebruiken om schoon te maken. Deze middelen kunnen het doek namelijk verkleuren. Daarnaast tasten ze ook de beschermlaag van de parasol aan. Dit is al helemaal aan te raden wanneer je een witte parasol hebt. Op wit zie je namelijk alles.
  2. Inklappen bij regen: klap de parasol dicht als het regent. Heb je de parasol toch per ongelijk een keer open laten staan bij een regenbui? Laat de parasol dan eerst goed drogen voordat je hem inklapt.
  3. Opbergen: als je jouw parasol niet gebruikt kun je er het beste een beschermhoes overheen doen. Zo zorg je ervoor dat dezezo min mogelijk vies worden. Belangrijk is om ook hierbij ervoor te zorgen dat de parasol droog is voordat je de beschermhoes eroverheen doet. Wanneer je dit niet doet, ontstaat er schimmel.
  4. Winter: in de wintermaanden gebruik je meestal geen parasol. Zorg ervoor dat je deze ergens binnen kunt opbergen. Houdt er hierbij ook rekening mee dat je deze ergens recht overeind kwijt kunt. Wanneer je deze namelijk op de grond neerlegt kan ongedierte zich makkelijk nestelen.

Door bovenstaande stappen te volgen weet je zeker dat je weer kunt genieten van een mooie en schone parasol als je in de tuin zit te kijken naar de bloemetjes die bloeien. Succes!

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Woningruil

06/05/2024

Nederlanders worden steeds duurzamer

25/04/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!