Geldzaken en abonnementen regelen bij een verhuizing

16/02/2023
|
186
checklist verhuizen naar verzorgingshuis

Verhuiskosten

Als je gaat verhuizen moet je rekening houden met verhuiskosten, denk hierbij aan kosten voor een verhuisbedrijf of dubbele huur/woonlasten. In sommige gevallen kun je een verhuiskostenvergoeding aanvragen maar dat is lang niet altijd zo. Je kunt recht hebben op verhuiskostenvergoeding als; je gaat verhuizen op verzoek van je werkgever, verhuizing door gezondheidsredenen en je in de bijstand zit en moet verhuizen vanwege een noodsituatie.

Overstappen van energieleverancier

Bij een verhuizing laat je niet alleen je huis achter maar ook je energieleverancier, je moet dus opzoek gaan naar een nieuwe leverancier. Vergelijk goed de energietarieven, je kunt de energieleverancier selecteren op goedkoopste prijs en duurzaamheid.

Abonnementen

Tegenwoordig hebben we heel veel abonnementen, zoals een telefoonabonnement, tv abonnement en internetabonnement. Het is van belang dat je deze omzet naar je nieuwe adres. Indien dat niet mogelijk is, kun je je abonnement opzeggen en een ander abonnement nemen.

Verzekeringen

Verzekeringen zijn vaak verbonden aan het huis waar je woont, ga je verhuizen? Dan moet je de verzekeringen omzetten naar het nieuwe adres. Overstappen kan tegenwoordig makkelijk en snel. Let wel op er zitten vaak opzegtermijnen op verzekeringen of je moet binnen een bepaalde tijd de verhuizing door hebben gegeven.

Lees ook:  Wat zijn de logistieke uitdagingen en oplossingen van pakketdiensten?

Gemeentelijke belastingen

In elke gemeente moeten belastingen worden betaald, de prijs is afhankelijk van de gemeente. Verhuis je naar een andere gemeente, dan moet je je daar inschrijven. Verhuis je in de zelfde gemeente, maar naar een andere woning? Dan hoef je alleen maar het adres aan te passen.

Verhuizen naar een verzorgingshuis?

Als je gaat verhuizen naar een verzorgingshuis gaat het net anders (en de zaken die er bij komen kijken), je gaat verhuizen naar een instelling en niet naar een woning. Vaak is er hulp nodig bij het verhuizen van een woning naar een verzorgingshuis. Bij deze een handige checklist om te verhuizen naar een verzorgingshuis. Om het zo gemakkelijk mogelijk te maken!

Ben je nog op zoek naar een woning en wil je meer weten over "De gevolgen van recessie op de woningmarkt" klik dan hier. Of ben je benieuwd hoe je huishoudelijke apparaten het beste kan recyclen? Lees dan deze blog.

Bekijk ook Telefoon nieuw kopen of laten maken?

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!