Terug in de tijd met de retro make-up looks: vintage beauty

10/10/2023
|
183
retro make up

Mode en make-up zijn circulair, met trends die komen en gaan, maar sommige stijlen blijven ons door de jaren heen inspireren. Het vintage tijdperk is een onuitputtelijke bron van betoverende beautylooks. Laat ons de geschiedenis induiken en ontdekken hoe vintage beauty ons vandaag de dag nog steeds beïnvloedt.

De charme van de Jaren '50

In de jaren '50 zagen we een unieke blend van verfijning en glamour binnen de make-upstijlen. De looks waren vaak vrouwelijk, met een bijzondere nadruk op de ogen en lippen, terwijl de huid er vlekkeloos en mat uitzag. Stel je voor dat ze dit bij een schoolfoto dragen. Laten we twee iconische vrouwen van deze periode en hun signature looks nader bekijken.

Marilyn Monroe iconische look

Marilyn Monroe, met haar zwoele blik, heeft een esthetiek die decennia later nog steeds vele harten verovert. Haar make-upstijl symboliseerde de luxueuze en glamoureuze sfeer van de jaren '50 perfect.

  • Eyeliner: De beroemde winged eyeliner was cruciaal voor Monroe's signatuurlook. Het creëren van een zachte, maar opvallende wing vereist een kwalitatief oogpotlood. Bekijk hier een uitgebreid assortiment oogpotloden om deze klassieke look te repliceren.
  • Lippen: Haar volle, rode lippen waren sensueel en opvallend, vaak in een rijke, matte tint die onlosmakelijk met haar imago verbonden is.
  • Teint: Een onberispelijke, matte teint, vaak gepaard met een subtiele, roze blos, maakte de iconische look af.

Audrey Hepburns minimalistische stijl

Audrey Hepburn bood een ander, maar even fascinerend schoonheidsideaal. Ze belichaamde een meer ingetogen, minimalistische stijl die net zo aantrekkelijk is als de meer uitbundige looks van die tijd.

Flower power: make-up uit de jaren '60

De jaren '60 introduceerden ons aan gewaagde, nieuwe ideeën in de wereld van de make-up, waarbij ogen de vensters werden naar de ziel van de revolutionaire spirit van dit tijdperk. Hier verkennen we een icoon wiens look synoniem werd met de stijl van de jaren '60.

Lees ook:  Een terugblik op de tuintrends van 2023

Twiggy's opvallende ogen

De jaren '60 brachten een revolutie op het gebied van mode en make-up, met Twiggy als stralend middelpunt. Deze periode kenmerkte zich door een gedurfde expressie van individualiteit.

  • Ogen: De ogen waren de focus, met zware, grafische eyeliner en veel mascara om de wimpers uitgesproken en volumineus te maken.
  • Lippen: Lippen bleven vaak neutraal om de aandacht op de ogen te houden, zachte roze en perzikkleuren waren favoriet.

Disco Fever: de glamoureuze jaren '70 en '80

Als we denken aan de jaren '70 en '80, worden we overspoeld door beelden van dansvloeren gevuld met glinsterende disco-ballen en uitbundige, kleurrijke make-uplooks. Hier verkennen we de dramatische en gedurfde stijl van deze bruisende decennia.

Disco diva look

Vrijheid en expressie stonden centraal in de jaren '70 en '80, en dit zag je terug in de make-upstijlen. Het was de tijd van disco, glitter en glamour, waarin iedereen werd aangemoedigd om hun unieke persoonlijkheid te tonen.

  • Oogschaduw: De oogschaduw was avontuurlijk, met felle, levendige kleuren en vaak een metallic of glinsterende afwerking.
  • Lippen: Lippen werden versierd met gloss voor een weelderige, uitnodigende uitstraling.

Punk rock rebel

Tegelijkertijd ontstond de punkrockbeweging, waarin make-up een vorm van rebellie en non-conformiteit werd.

  • Eyeliner: Zwaar aangezette, zwarte eyeliner, vaak vergezeld van donkere oogschaduw, maakte een statement van zelfexpressie en opstand.

Vintage beauty: een bron van inspiratie

Van de gestileerde elegantie van de jaren '50 tot de uitbundige vrijheid van de jaren '80, de vintage make-upstijlen zijn niet alleen een nostalgische terugblik, maar ook een blijvende inspiratie voor de beautywereld van vandaag. Ze nodigen ons uit om te spelen, te experimenteren, en vooral, om uitdrukking te geven aan onze unieke schoonheid en stijl. Welk tijdperk inspireert jou het meest?

Meer lezen over Beauty? Bekijk dan eens de blog: de populariteit van BIAB of het verbergen van doorschijnende tepels: Tips en trucs

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!