Zo maak je een leuke schoolfoto

15/04/2024
|
132
fotograaf

Heeft je kind binnenkort schoolfoto’s? Dan wil je je hem of haar natuurlijk zo goed mogelijk voorbereiden. School fotografie wordt tot de dag van vandaag nog steeds gedaan. Met schoolfoto’s kun je bijhouden hoe snel ze groeien. Voordat je het weet, zijn ze student en wonen ze in hun eigen studentenkamer. Je hoopt daarom op een goed gelukte foto. Wil jij hier meer tips over hoe je een leuke schoolfoto maakt? Lees dan deze blog.

camera

Kies voor een neutrale kleur

Zorg dat je kind neutrale kleuren draagt op de schoolfoto. Drukke printjes en teksten kunnen afleiden op de foto, terwijl het om het gezicht van je kind gaat. Kies daarom voor neutrale kleuren die past bij de huidtint van je kind. Let wel op met een witte of lichte kleding. Als de achtergrond ook wit is, kan je kind wegvallen tegen de achtergrond. Speel daarom goed in op de setting.

Het haar

Op een schoolfoto is het wel zo fris dat het haar van het kind gewassen is. Let er wel op dat je je kind niet met nat haar naar school laat gaan, dit kan er voor zorgen dat het haar pluizig wordt en dat wil je natuurlijk niet op de foto. Als je een meisje hebt, zou ik het afraden om het haar dan strak naar achteren te doen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat het lijkt of het meisje kaal is. Je kunt beter voor een kapsel gaan waarvan het haar goed te zien is.

Geef je kind een keuze

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je kind zich op zijn of haar gemak voelt tijdens de schoolfoto. Betrek daarom je kind in de kleding- en haar keuze. Als je kind zich niet op zijn of haar gemak voelt, komt dat ook naar voren in de foto. En dat wil je natuurlijk niet. Ook als je heel graag wil dat je dochter een jurk aandoet, doe het niet als ze zich er niet prettig in voelt.

Lees ook:  Terug in de tijd met de retro make-up looks: vintage beauty
Poseren camera

Hoe moet je poseren op de schoolfoto?

Goed poseren voor de foto is natuurlijk ook belangrijk. Het beste is daarom om een neppe lach te vermijden. Een spontane en natuurlijke foto is natuurlijk veel leuker om te zien. Een leuke tip hiervoor is dat je kind tijdens het poseren voor de foto denkt aan leuke dingen. De juiste houding is ook belangrijk, zoals een rechte rug, schouders naar achteren en de kin een beetje naar beneden. Meestal worden deze instructies aan het kind gegeven door de fotograaf zelf.

Let op met make-up tijdens de schoolfoto

Als je dochter op de middelbare school komt, is het voor haar misschien steeds meer vanzelfsprekend om make-up te dragen. Op de schoolfoto kun je natuurlijk make-up dragen, maar let wel op de hoeveelheid. Als je veel foundation op doet, heb je kans dat gaat glimmen op de foto. Zorg er dan voor het goed wordt afgepoeierd. Een beetje blush kan zorgen voor wat kleur in je gezicht. Voordat de foto gemaakt wordt, kun je ook nog even je zelf checken in de spiegel of op via de camera van je telefoon

Stem broers en zussen op elkaar af

Op de basisschool kunnen broertjes en zusjes samen op de foto. Dat is als ouders natuurlijk erg leuk om te bewaren. Zorg er voor dat je broertjes en zusjes goed op elkaar afstemt met kleding. Ze hoeven er niet hetzelfde uit te zien, maar zorg wel dat kleuren van hun kleding bij elkaar passen en niet dat het gaat vloeken. Twee zusjes met hetzelfde kapsel kan ook een leuk effect geven als ze een beetje dezelfde leeftijd hebben.

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!