De populariteit van BIAB verklaard

14/08/2023
|
187
populariteit builder in a bottle

BIAB, afkorting voor "Builder in a Bottle", is een innovatieve en populaire techniek binnen de nagelindustrie. Deze methode heeft de manier waarop mensen hun nagels verfraaien en verlengen veranderd. BIAB combineert de voordelen van nagelversterking en verlenging, waardoor vrouwen en mannen prachtige en duurzame nagels kunnen creëren. Vele merken hebben reeds Builders in a Bottle vervaardigd. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Magnetic BIAB? Kijk hier voor meer informatie over Magnetic BIAB. In deze blog zal verklaard worden wat BIAB nu eigenlijk is en wat de populariteit van BIAB verklaart.

Wat is BIAB?

Builder in a Bottle, beter bekend onder zijn afkorting BIAB, is een type nagelbehandeling dat gebruik maakt van een flexibele gel om de natuurlijke nagels te versterken, te verlengen en een glad oppervlak te creëren. In tegenstelling tot traditionele nagelverlengingen, waarbij tips of sjablonen worden gebruikt, wordt BIAB direct op de natuurlijke nagels aangebracht. Deze techniek combineert de voordelen van gelmanicures en nagelverlengingen in één stap, waardoor het een tijdbesparende en efficiënte optie is.

Wat verklaart de populariteit van BIAB?

Een van de grootste voordelen van BIAB is de duurzaamheid. De flexibele gel vormt een sterke laag die de natuurlijke nagels beschermt tegen splijten, breken en afbladderen. BIAB geeft daarnaast een natuurlijke uitstraling aan de nagels, zonder de zwaarte of dikte van traditionele acrylnagels. De gel wordt dun aangebracht en zorgt voor een glad oppervlak en een natuurlijke glans. Of je nu kiest voor een neutrale tint, een felle kleur of een French manicure-look, BIAB kan aan je voorkeuren voldoen. De flexibele gel van BIAB zorgt voor een beschermende barrière die de natuurlijke nagels beschermt tegen dagelijkse slijtage. Hierdoor kunnen de nagels groeien en sterker worden.

Populariteit BIAB

Voor iedereen geschikt?

BIAB is over het algemeen geschikt voor veel verschillende nageltypes en condities. BIAB is bij uitstek geschikt voor mensen met natuurlijke nagels die extra stevigheid en bescherming nodig hebben. De flexibele gel versterkt en beschermt de nagels, waardoor ze minder snel breken of splijten. Als je van nature zwakke en dunne nagels hebt, kan BIAB een uitstekende keuze zijn. De gel creëert een stevige laag die de nagels versterkt zonder ze zwaar aan te laten voelen. Zelfs voor mensen die nagelbijten als gewoonte hebben, kan BIAB helpen om de nagels te versterken en te beschermen tegen verdere schade. De gel kan helpen bij het bevorderen van groei en het verminderen van de drang om te bijten.

Lees ook:  Ontdek hoe je huishoudelijke apparaten op een juiste manier kan recyclen

BIAB versus gellak

Gellak is jarenlang ontzettend populair geweest, maar maakt nu langzaam plaats voor Builder in a Bottle. Het voornaamste verschil tussen beide behandelingen is namelijk dat BIAB nog meer stevigheid biedt dan gellak. Bovendien kunnen de nagels doorgroeien en sterker worden. Doordat de nagels niet slijten of breken, blijft BIAB als laatste langer zitten dan gellak.

Hoe moet je BIAB verwijderen?

BIAB kun je gemakkelijk zelf verwijderen met een paar benodigdheden. Je begint met de bovenste laag eraf te vijlen. Wikkel hierna je nagels in nail wraps, waarop aceton gesprenkeld is. Verwijder de wrap na een kwartier en haal de BIAB voorzichtig met een bokkenpootje van je eigen nagel af. Werk per nagel, want de BIAB kan hard worden wanneer je alle wraps in één keer verwijderd. Vijl hierna je nagels in een goede vorm en verzorg ze met een nagelriemolie.

Vond je deze tekst leuk? Lees dan ook eens hoe je een stijlvolle badkamer creëert, welke verschillen er zijn in tattoo inkt of meer over vintage beauty.

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!