Zelfvoorzienend leven steeds populairder

19/01/2023
|
197
zelfvoorzienend leven

België, 2023 - De stijgende prijzen voor gas, graan en andere basisbehoeften dwingen steeds meer mensen om na te denken over zelfvoorzienend leven. Ivan en Ladinya, een jong stel uit België, hebben deze droom omgezet in daden door hun eigen huis te kopen met een grote tuin, waar ze hun droom kunnen verwezenlijken.

Ivan (27) is eigenaar van een marketingbureau in Nederland en woont samen met zijn vrouw Ladinya in België. Tijdens hun zoektocht naar het perfecte huis, besloten ze niet stil te zitten en zo veel mogelijk te leren over zelfvoorzienend leven. Alles wat ze hebben geleerd delen ze op hun website Doepserleven, om ook andere mensen te helpen met dezelfde droom.

"Onafhankelijkheid is onze grootste drijfveer," zegt Ivan. "De onzekerheid in de wereld en stijgende prijzen hebben ons des te harder aan het werk gezet om deze droom waar te maken en zoveel mogelijk informatie te vergaren." Ladinya voegt toe: "Een belangrijk onderdeel van zelfvoorzienend leven is ook financiële onafhankelijkheid. We hebben nu eenmaal geld nodig om te leven, hoe dan ook."

Verhuisd naar een droomhuis

Sinds hun verhuizing naar hun droomhuis, hebben Ivan en Ladinya al veel gedaan. Ze hebben al een kippenren gebouwd, een moestuin aangelegd, zonnepanelen met een accu besteld en werken aan een filtersysteem voor grijswater. Ze richten zich op vaste eetbare bomen en planten en willen hun dieren voeden met het voer dat ze zelf verbouwen.

Lees ook:  De beste Nederlandse meubelontwerpers

Met hun website hopen Ivan en Ladinya anderen te inspireren om ook een duurzamere, bewustere en zelfvoorzienende levensstijl te adopteren. "We hopen onze lezers te inspireren met onze blogs en te laten zien dat het niet moeilijk is om zelfvoorzienend te leven," zegt Ladinya. "Het is een uitdaging, maar het is zeker haalbaar."

Met hun projecten en hun website, hopen Ivan en Ladinya een voorbeeld te zijn voor anderen die ook willen leren hoe ze zichzelf kunnen voorzien van de basisbehoeften. De droom van zelfvoorzienend leven is een uitdaging, maar met de juiste kennis en inzet, is het zeker haalbaar.

Meer weten over Ivan en Ladinya, kijk dan op hun site Doepserleven.nl

Bekijk ook Deze planten mogen in de volle zon staan!

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!