Een terugblik op de tuintrends van 2023

21/11/2023
|
258
Tuin

Het jaar 2023 heeft een hele nieuwe reeks tuindesign trends met zich meegebracht. Tuinliefhebbers over de hele wereld hebben hun tuinen goed kunnen transformeren met frisse en inspirerende ideeën. Dus, of je nu een doorgewinterde tuinier bent of gewoon op zoek bent naar wat inspiratie om je buitenruimte nieuw leven in te blazen. In deze blog geven we je enkele opvallende tuindesign trends van 2023.              

Natuurlijke tuinen

In 2023 zagen we een groeiende trend richting natuurlijke tuinen. Tuineigenaren omarmden inheemse planten, wilde bloemen en duurzame landschapsarchitectuur. Het creëren van biodiverse ecosystemen werd een prioriteit. Deze tuinen hebben het doel om een thuishaven te zijn voor bijen, vlinders en andere wilde dieren. Daarnaast worden er ook vogelvoederplaatsen en waterbronnen in de tuin geplaatst. Op die manier kunnen tuiniers de natuur verwelkomen in de tuin.

Vlinders in tuin

Moderne onderhoudsvrije tuinen

Steeds meer mensen kiezen voor een moderne onderhoudsvrije tuin. Tegenwoordig hebben we simpelweg niet de tijd om uitgebreid tuinwerk te verrichten. Een onderhoudsvrije tuin vereist aanzienlijk minder onderhoud en is daarom een echte trend voor mensen die hun vrije tijd liever op een andere manier besteden. Onderhoudsvrije tuinen zijn in het bijzonder geschikt voor stedelijke bewoners en mensen met een druk leven.

Lees ook: schaduwplekken creëren in de tuin of een lounge plek creëren

Lees ook:  Diamond Painting maken van je favoriete sport

Minimalistische tuinen

Minimalisme in tuinontwerp is de trend die de nadruk legt op eenvoud, strakke lijnen en functionaliteit komen vooral terug in deze tuinen. Het minimalisme in tuinen wordt sterk beïnvloed door de minimalistische architectuur en interieurontwerp van een woning.

Een van de belangrijkste kenmerken van minimalistische tuinen is de nadruk op negatieve ruimte. Er worden bewust lege ruimtes gecreëerd om rust en balans te behouden. Dit kunnen grasvelden, grindoppervlakken of gewoon ongebruikte ruimtes zijn.

Buitenkeukens

Buitenkeukens zijn de afgelopen jaren een opvallende trend geworden en winnen. Deze trend is geworteld in het idee van het creëren van een naadloze overgang tussen binnen en buiten. Met de juiste voorzieningen, zoals terrasverwarmers of vuurkorven, kunnen buitenkeukens het buitenseizoen verlengen. Dit stelt mensen in staat om het hele jaar waardoor mensen het hele jaar door van hun buitenruimte kunnen genieten.

Buitenkeuken in de tuin

Moestuinen

Mensen kiezen steeds vaker voor het kweken van hun eigen moestuin omdat het hen in staat stelt om hun eigen oogst te kweken. Bovendien zien veel mensen tuinieren als een zinvolle ontspannende hobby.

Dit waren enkele tuindesign trends van 2023. Deze tuintrends omarmen de functionaliteit van tuinen. Er is daarnaast voor iedereen een tuintrend die bij hun stijl en behoeften past

Meer blogs lezen? Steeds meer mensen kiezen voor een groenere achtertuin

Zo maak je een leuke schoolfoto

15/04/2024

Dit besteden Nederlandse ondernemers het liefste uit

15/03/2024

De sleutel tot effectievere teamdynamiek

13/03/2024

Inkoopprofessionalisering: wat is het en hoe werkt het?

12/03/2024

Wat zijn de logistieke uitdagingen en oplossingen van pakketdiensten?

07/03/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!