Steeds meer mensen kiezen voor een groenere achtertuin

10/04/2023
|
166
groenere achtertuin container huren wassenaar

Uit recent onderzoek blijkt dat steeds meer Nederlanders ervoor kiezen voor een groenere achtertuin. Waar voorheen vaak werd gekozen voor tegels en kunstgras, zien we nu een opkomst van natuurlijke tuinen met veel groen en biodiversiteit.

Een groene achtertuin biedt veel voordelen

Er zijn tal van voordelen aan het hebben van een groene achtertuin. Zo zorgt een groene tuin voor meer biodiversiteit en draagt het bij aan het behoud van de natuurlijke leefomgeving van insecten en vogels. Daarnaast heeft een groene tuin ook een positief effect op het klimaat: het zorgt voor meer verkoeling in de zomer en meer opname van CO2 uit de lucht. Ook kan een groene tuin bijdragen aan een betere waterafvoer bij hevige regenval.

Lees ook Deze planten mogen in de volle zon staan!

groenere achtertuin container huren wassenaar

Positieve ervaringen maken een groenere achtertuin populair

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun achtertuin te vergroenen en de voordelen hiervan te ervaren. Zo ook Evelien uit Wassenaar, die haar betegelde achtertuin heeft omgetoverd tot een groene oase. “Ik vond mijn achtertuin altijd saai en ongezellig, maar wist niet goed wat ik ermee moest. Toen ik hoorde over de voordelen van een groene tuin, besloot ik het roer om te gooien.”

Evelien koos ervoor om de tegels in haar tuin te verwijderen en plaats te maken voor planten en struiken. “Ik was eerst wel een beetje huiverig om mijn tuin helemaal om te gooien, maar het was de beste beslissing ooit. Mijn tuin ziet er nu zoveel mooier uit en ik geniet er elke dag van. Ook heb ik gemerkt dat er meer vogels en vlinders in mijn tuin zijn dan voorheen, wat het gevoel van leven en biodiversiteit alleen maar versterkt.”

Lees ook:  De huizenprijzen in verschillende regio's van Nederland

Ook Petra uit Den Haag is blij dat ze haar achtertuin heeft vergroend. “Ik was eerst altijd bang dat het veel werk zou zijn en dat ik geen groene vingers had, maar het valt allemaal reuze mee. Mijn tuin is nu een stuk gezonder en aangenamer om in te vertoeven. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet en kan het iedereen aanraden.”

Tegels verwijderen

Een belangrijke stap richting een groenere achtertuin, is het verwijderen van tegels en andere verharding. Hiermee creëer je ruimte voor planten en struiken en zorg je voor meer waterdoorlatendheid van de bodem. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om tegels te verwijderen en te vervangen door gras, planten en bloemen.

Het vergroenen van je tuin hoeft niet ingewikkeld te zijn. Door simpelweg te kiezen voor gemakkelijke planten en bloemen, zorg je al voor meer biodiversiteit en een beter leefklimaat voor insecten en vogels. Ook kun je ervoor kiezen om een regenton te plaatsen, waarmee je regenwater kunt opvangen en hergebruiken voor het besproeien van je tuin.

Wanneer je besluit om je tuin te vergroenen, is het belangrijk om na te denken over afvalverwerking. Bij het verwijderen van tegels en verharding komt vaak veel afval vrij, zoals beton en stenen. Het is belangrijk om dit afval op de juiste manier te verwerken, bijvoorbeeld door het huren van een container in Wassenaar. Hiermee zorg je ervoor dat het afval op een duurzame en verantwoorde manier wordt afgevoerd en verwerkt.

Lees vooral ook ons artikel over Waarom het hebben van een schone werkvloer de nieuwe trend is! Of hoe je jouw parasol schoon moet maken.

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!