Sparen of uitgeven? De belangrijkste afwegingen

10/02/2023
|
208
Salarisadministratie Limburg

Sparen of uitgeven is een eeuwen oud dilemma waar veel mensen mee in de knoop zitten. Aan de ene kant wil je natuurlijk leuke dingen doen, plezier hebben en leuke uitgaven doen. Aan de andere kant wil je geld opzij zetten voor toekomstige doelen of hoge kosten die uit een onverwachte hoek komen. In deze blog geef ik je een paar afwegingen die je jezelf kunt stellen als je ook hiermee in de knoop zit.

Waar spaar je voor

Naast wat geld dat je achter de hand wilt houden voor de zekerheid, spaar je natuurlijk ook voor andere dingen zoals, een vakantie, een huis, de studie van je kind etc. Als je berekend hoeveel geld je ongeveer nodig hebt per doel, dan weet je hoeveel je per maand moet sparen en hoeveel je per maand kan gaan uitgeven. Hoe dichter bij de doelen liggen hoe meer je moet sparen en hoe verder weg de doelen zijn hoe meer je kunt gaan uitgeven. Jongeren sparen vaak voor het huren van een studentenkamer, hier komen uiteraard veel kosten bij kijken.

Wanneer geef je wel geld uit

Als je de bovenstaande doelen berekend hebt en concludeert dat je nog geld over houdt na het sparen dan kun je gerust geld uit geven. Een crisis kan ook een goed moment zijn om geld uit te geven. Tijdens een crisis kost alles namelijk minder, als je op dat moment veel spaargeld over hebt dan kun je ook wat extra uitgaven doen. Een andere afweging is dat je rekening moet houden met je inkomsten en je uitgaven. Als je inkomsten en uitgaven ongeveer gelijk zijn dan is het bijna niet mogelijk om veel te sparen, daarentegen als je juiste veel meer verdient dan je uitgeeft kun je misschien wel sparen en uitgeven. Het is moeilijk om zo maar te zeggen, nu is het moment om te sparen of andersom, omdat dit afhangt van de situatie en de persoonlijke doelen van de desbetreffende persoon.

Lees ook:  Overnachten in een vrachtwagen: zo krijg je voldoende slaap
Salarisadministratie Limburg

Onderneming

Voor een onderneming is het ook altijd een belangrijke afweging of je gaat sparen of uitgeven. Want net zoals een normaal persoon heeft een onderneming ook bepaalde doelen zoals, het kopen van een nieuw pand, nieuwe computers kopen voor het personeel en andere soorten investeringen. Veel bedrijven hebben ook moeite met het bijhouden van de boekhouding. Heb je in Limburg hulp nodig met salaris administratie dan kun je het beste op zoek gaan naar bedrijven die je hierbij kunnen helpen. Bij ondernemingen is het natuurlijk allemaal net wat ingewikkelder dan bij een gezin, maar met de juiste hulp kun je ervoor zorgen dat je voldoende spaart om je doelen te behalen.

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!