Wasjes draaien als een pro: zo doe je het

03/10/2022
|
214
Wasmachine

Iedereen die hun witgoed in Sittard nog niet aan de straat gezet hebben zal baat hebben bij deze blog. Ben je ook klaar met problemen bij de was zoals witte kleren die niet wit blijven, een wasmachine die overloopt en de hele ruimte onder water zet of kleren die simpelweg niet schoon worden? In deze blog leren wij je wasjes draaien als een pro.

Sorteer op soort

Voorbereiding is het halve werk en bij de was draaien is dit niet anders. Gooi niet alles in één wasmand en vervolgens in de wasmachine, dit zorgt er voor dat kleren die niet hetzelfde programma gebruiken alsnog bij elkaar in de wasmachine komen. Doorgaans staat op het was etiket wat je moet doen met je was qua programma. Daarnaast is het verstandig om te kijken naar zowel kleur als stof van je kledingstukken.

Let op de temperatuur

Een te hoge temperatuur kan je kleren kapot maken naast dat het gewoon veel geld kost zonder dat het wat oplevert. Daarentegen als de temperatuur te laag is van je wasbeurt dan worden je kleren weer niet schoon en heb je ook energie verspilt. Het is dus belangrijk dat je weet welke temperaturen nodig zijn bij welke kledingstukken. Mocht je moeite hebben met onthouden welke kleren op welke temperaturen gewassen moeten worden dan is onze blog over de meest effectieve manieren om iets te onthouden misschien wel wat voor jou.

Lees ook:  Wat is een persoonlijkontwikkel plan?

Niet te veel en niet te weinig

We hebben het natuurlijk over wasmiddel. Net zoals bij de temperatuur is dosering hier essentieel. De verpakking geeft doorgaans een advies aan wat wij jou ook aanraden. Het advies op de verpakking is berekend op de hoeveelheid was, hoe vies die was is en hoe hard het water is. Het spreekt voor zich dat de was minder schoon wordt wanneer er te weinig wasmiddel wordt gebruikt. Te veel wasmiddel kan daarentegen je mooie kleren juist beschadigen! Daarnaast kan te veel wasmiddel ook je wasmachine beschadigen, let er dus op hoeveel wasmiddel je gebruikt.

Niet alles in één keer

Let er op dat je niet te veel was, ook al is het gesorteerd, ineens in de wasmachine stopt. Als vuistregel raden wij aan niet meer dan 4 kilo wasgoed in de wasmachine te stoppen. Als je meer gebruikt dan wordt het niet alleen moeilijker schoon maar je wasmachine loopt ook kans op schade. Als je dit een interessante blog vindt dan is onze blog over de gevolgen van recessie op de woningmarkt misschien ook wat voor jou!

Scooter racing, wat is het en hoe werkt het?

22/05/2024

Waarom teambuilding zo belangrijk is

21/05/2024

Zo rijd je veilig op de motor!

14/05/2024

Parasol vies? Zo pak je dat aan

08/05/2024

Woningruil

06/05/2024
© Copyright Nieuwstijl 2024
Nieuwstijl is onderdeel van 
Nieuwsbeest
hello world!